Miért megy ilyen nehezen a szobatisztaság?
egyszerűen ne adj rá nappal pelust. a kaki miatt kis bugyit adj rá, az megfogja, mégse legyen minden kakis :/
pár nap alatt elképzelhető, hogy zavarni fogja, hogy mindig ha bipisil lemosdatod a lábát, bugyit kell cserélni, túl nagy a tortúra körülötte, csak kényelmesebb bilibe!
kitartás :)
Nehogy kínossá tedd neki!!!
butaság!
nagy lelki nyomot hagyhat benne a megszégyenítés!
ha jo idő van,tényleg pár napig ne adj neki pelust,mert abban nem igazán érzi.
sok ismerősnél a kaki pelusba ment,mert ha erőltetik,visszatarthatja és ez is nagy probléma,inkább kakiláshoz megkapta a pelust.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat! De igen, van Tesó, most 8 hónapos. Azt gondoltam, hogy a Tesó-ügyön már túl van. De lehet, hogy tévedek. Nem adok rá nappal pelust, és állandóan kérdezgetem, megfogom a kezét, viszem a bilire... Ha bepisil, az sem zavarja. És a kaki sem, bugyiban sem...:-(((( Nem akarom, hogy sérüljön a kis lelke, de sokszor már türelmetlen vagyok... Nem tudom, hogy mit csináljak. Amikor látom, hogy kakilni akar, már nem lehet ráültetni a bilire, mert tiltakozik. Várok még tapasztalatokat hasonló cipőben járó anyukáktól! Írjatok légyszi! Köszi!
Szia, Sorstárs vagyok megint! Számomra is hihetetlen, de mióta az utolsó válaszomat leírtam, mi komoly előrelépést tettünk a szobatisztaság terén!!! Másnap történt meg az áttörés, a kisfiam először pisilt bele a bilibe, azóta mindössze egyetlen egyszer volt pisis baleset, ma reggel pedig először kakilt bele a bilibe. Azt hiszem, a következők segítettek:
1. Következetes maradtam: nincs pelenka, csak éjszakára, ha elmentünk otthonról, akkor is bugyit adtam rá, közben persze vittem magammal mindenhová bilit, váltóruhát, popsitörlőt.
2. Türelmes maradtam (ami nagyon nehéz volt számomra), ha baleset volt, szó nélkül feltakarítottam, nem dorgáltam meg, hanem mondtam neki, nem baj, majd legközelebb sikerül a bilibe is!
3. Egy adott pillanatban, amikor észrevettem, hogy pisilni készül, illetve már elkezdett csorogni a pisi a lába szárán, felkaptam, és a bili fölé állítottam (nem sikerült ráültetni), így a pisi egy része belecsurgott a bilibe. Azt hiszem, nálunk ez egy nagyon fontos dolog volt, mert először került bele a pisi a kívánt helyre. Mi erről nagyon sokat beszélgettünk a kisfiammal, és szerintem mikor látta, hogy ez tényleg sikerülhet, neki is, nemcsak másnak, akkor onnantól kezdve már ő is tudta, hogy képes a bilibe pisilni.
Az első bilibe pisilés után szépen megdicsértük (nem túlzó módon persze), jutalom is volt érte, és azóta - már az 5. napja - szépen pisil a bilibe, előtte szól, hogy most jön a pisi, kéri a bilit, és használja.
Ahogy elnézem a rövid idő alatt elért eredményeket, már elhiszem, hogy vannak gyerekek, akik hirtelen, egyik napról a másikra néhány hét leforgása alatt szobatisztává válnak!
Remélem, sőt, ezek után biztos vagyok benne, hogy Nektek is sikerülni fog szeptemberig! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!