Három éves gyerek abszolút nem szobatiszta. Ez normális jelenség?
Unokahúgom áprilisban három éves lett, de még mindig pelenkás (éjjel-nappal). Sokszor vigyázok rá, nagyon is jól tudja, hogy mikor kell pisilni, kakilni, de következetesen nem szól. Amikor meg rákérdezek, hogy miért nem használja a bilit, azt mondja, hogy ő még nagyon kicsi a bilihez. Egyik alkalommal próbáltam rávezetni, de hisztibe torkollt. A cumival ugyanez a helyzet, de azzal kapcsolatban már nem is próbálok alkudozni. Tesóm és sógorom egyáltalán nem tartják furcsának, hogy a bölcsis csoportban csak az ő lányuk pelenkás. Szeptembertől óvodás korú lenne, de inkább magán bölcsibe íratják még egy évre a szobatisztaság hiánya okán. Nekem még nincs gyerekem, de ez iszonyatosan zavar, szerintem nem normális dolog és unokahúgomon is látom, hogy neki sem jó. Amúgy egy jó képességű, szépen beszélő kislány, szerintem okos is, bár lehet, hogy csak elfogult vagyok, viszont nagyon hisztis, nagyon akaratos és néha kicsit agresszív is. Mintha senkit sem érdekelné, hogy ez a helyzet. Jogosak az észrevételeim, vagy teljesen rendben van ez így.
Tesómmal mér nem beszéltem az észrevételeimről, először próbálok infót gyűjteni, hogy vajon csak az én "elvárásaim" túl nagyok-e.
Sziasztok!
Egészen véletlenül keveredtem ide a saját kérdésemhez, de nagyon jó volt visszaolvasni.
Az utolsó előtti kérdésre már nem is tudom a választ, egyszerűen nem emlékszem, de szerintem nem húzódott ez utána már túl sokáig.
Unokahúgom azóta csodás kiskamasz, ugyanolyan öntörvényű, de hihetetlen intelligens lány, úgyhogy a késői szobatisztulás nem nevezhető feltétlenül kórosnak :)
Azóta lett két kislányom, az egyikük 2.5 évesen lett szobatiszta, a másikuk épp hogy tudott oviba menni :D Májusban töltötte a hármat és az év nyarán még ezzel küzdöttünk. Végül augusztusra szinte egyik pillanatról a másikra elhagyta a pelust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!