Szobatisztaságra szoktatás elején mennyire "erőltetitek" a wx-re/bilire ültetést?
Győzköditek kicsit a gyereket, pl, nézhet könyvet közben, stb., vagy az első szóra ha azt mondja hogy nem akar akkor hagyjátok a dolgot?
3 napja kezdtük a szoktatást. Napközben nincs pelus és pisi előtt szépen szól is hogy mennie kell, de ha odaérünk a wc-hez, akkor mondja hogy nem akarok. Ha mondom hogy közben olvashat könyvet, akkor szépen ráül és belepisil a wc-be. De aztán ha meglátja a pelenkát akkor azt mondja hogy pelenkát akar felvenni.
Akkor adjam rá vissza a pelenkát?
Ezt értem hogy nem szabad erőltetni.
De mit mondtok neki hogy ráüljön a bilire?
Vagy csak megkérdezitek hogy "Pistike, szeretnél bilire ülni?" Mire ő azt válaszolja hogy nem és annyiban is hagyjátok a dolgot??? (Főleg egy dackorszakos 2-2,5 éves mindenre azt mondja hogy nem).
Vagy próbáljátok győzködni hogy pl. a nagylányok már bilibe pisilnek és bugyit hordanak, vagy megpisiltetheti ő is a babáját, vagy semmit???
En nem ertem azokat akik akaratoskodnak azzal, hogy amikor bilizik a gyerek, akkor nincs konyv meg jatek!!!! Hello miert nincs? Vannak felnottek is akik olvasnak a vecen, MERT JOLESIK! Ez egy rituale...es foleg gyerekeknek is ki kell alakitani egy kellemes idotoltest a bilin.
Igaz en nem vartam meg a dackorszakot, es mar biliztettem a lanyomat, jelenleg 19 honapos, es honapok ota csak a bilibe kakal. Mar ott tartunk, hogy szol amikor kakalni kell es ha nem vennem le a pelenkat rola kicsapna a hisztit, o maga szedi le a ruhait, es szalad a biliert.
Köszönöm a válaszokat!
Végül túl vagyunk rajta, már szobatiszta a lányom, most már nem kell bevetni praktikákat, hogy ráüljön a wc-re, nincs se könyv, se játék. MÁr megszokta.
Viszont az elején szerintem be lehet vetni néhány csábítást hogy jobban legyen kedve wc-zni, amíg meg nem szokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!