Szobatisztaságra szoktatás, folytassuk vagy hagyjuk még?
26 hónapos kislányom tegnap meg ma előre szólt hogy kaki lesz, de elszalasztottuk. először azt hittem, már van, mert azt már jelzi régen, de kiderült, utána 2 perccel kakilt csak, ma meg megint szólt, ráültettem, de 1 perc alatt nem történt semmi, le akart szálni, és 2 perc múlva megint jött a kaka. ültessem ott tovább? a másik, hogy ma reggel miután kapott új pelenkát meg ruhát, 5 perc múlva annyit pisilt, hogy kifolyt a pelenkából. ez is egy jel, jól tudom, ha reggelre összegyűlik. a bili egyébként sosem érdekelte, vettünk kb 1 hónapja wc-szűkítőt, arra pár napja fürdés előtt ráül, de nem történik semmi, csak erőlködik, meg pukizik és nevetgél közben.
de ezek már arra mutatnak hogy érett lenne a rászoktatásra? valaki aki tapasztaltabb, mondja már meg, hogyan tovább! :))
Az én fiam 24 hónapos és mi is próbálkozunk a szobatisztasággal. Én reggel leveszem róla a pelust, ráadom a kis gatyát és egész nap az van rajta.
30 percenként ráültetem a bilire, és akkor általában bele is pisil. Ha esetleg bepisil a gatyába, olyan 15 percig nem cserélem ki alatta, ettől kényelmetlenül érzi magát, és legközelebb már szól, ha pisilnie kell.
Szerintem semmiképp ne hagyd abba a szoktatást, rengeteg türelem kell hozzá, de már 26 hósan elég nagy lány ahhoz, hogy szobatiszta legyen. Ha szól, hogy kakilnia kell, legalább 5 percig tartsd rajta a bilin, közben foglald le, olvass neki, vagy beszélj hozzá valami érdekeset. 1-2 perc még kevés a kicsinek, hogy "produkáljon".
Régen sokkal hamarabb voltak szobatiszták a kicsik, már 1-1,5 évesen. A mostani gyerekekkel az a baj, hogy a szülő nem törődik vele, nem szoktatja a bilire, és sok olyan gyerek van, aki 3-4 évesen kezd el bilizni. Ami persze a szülőket is megterheli anyagilag.
Én a fiamat már 6 hós korától ismertetem a bilivel, és nemsokára lesz kistesó is, akinek már nem eldobható pelusa lesz, hanem modern textil pelus, ami jobb, anyagilag kedvezőbb, és a kicsi sokkal hamarabb szobatiszta lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!