Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Milyen ötletekkel kezdjem...

Milyen ötletekkel kezdjem leszoktatni a pelusról a 2,5 éves kisfiamat?

Figyelt kérdés
Már annyira mérges vagyok rá,hogy nem akar se a bilire,se a wc-re ráülni.Rimánkodok neki,hogy pisiljen a bilibe,de szinte meg se hallja.Olyan mintha nem értené, mintha agyilag zokni lenne a gyerek.Már szinte jól megpofoznám érte, hogy szemétkedik.Most tényleg nem érti hogy mit mondok vagy szándékosan csinálja.Mindenki csesztet már körülöttünk hogy a gyerek még pelenkás és ez már nagyon bosszant.
2014. márc. 4. 10:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hülye kedves 7-es válaszoló.És szó sincs arról, hogy irigy lennék más gyerekére.Nem én foglalkozok mással,hanem a többi anyuka cseszeget, hogy vigyem dokihoz a gyerekemet mert az nem oké hogy még nem szobatiszta.Én szívesen elpelenkázom 3 éves koráig is.Csak akkor hagyjanak vele békén.Én nem bántom az illetőt aki 8 hónapos kora óta nem ad a gyerekére pelenkát, hogy több jusson a cicomára mert a pelenka drága neki, ő meg állandóan kioktat gyerek nevelésből.Pedig én meg pont nem szorítanám rá a gyerekemet a bilire csak azért mert ha pelenkát veszek akkor nem jut hetente fodrászra.Na ezért nem keresem az ilyenek társaságát és nem irigységből!
2014. márc. 8. 10:53
 12/14 anonim ***** válasza:

Ne legyél mérges a pici fiúra még nem készült fel rá! Mindennek eljön a maga ideje. Kiabálással és veszekedéssel nem érsz el semmit csak azt, hogy ideges természetű lesz a kisfiad! az jobb lesz? hidd el, hogy nem..

"Olyan mintha nem értené, mintha agyilag zokni lenne a gyerek.Már szinte jól megpofoznám érte, hogy szemétkedik." ezt vagy 3x olvastam el, hogy tényleg ezt írtad-e.. Ne haragudj, de ez türelmetlenségre utal!

Nem "zokni" agyilag a kisfiad, minden gyerek más!

Ha engem csesztetnének emiatt biztos, hogy nem vinném ilyen közösségbe a gyermekemet amiért ezért kinézik őt! Szörnyű..

Az én kisfiam egyáltalán rá se nézett a bilire, autókkal telepakolta és inkább játszott vele.. Jó kellemetlen volt és egyben vicces is, hogy a Wc-re mindig követett mert kíváncsi volt, hogy én "mit csinálok" folyton lehúzott a WC-ről.... egy idő után pedig kiabált, hogy menjek akkor láttam, hogy szétdobálta a ruháit, és ott állt meztelenül és próbált felmászni a WC-re, ezután gyorsan beszereztünk egy WC ülőke szűkítőt és egy kis fellépőt. Na akkor már jöhetett a bugyi pelenka. Nagy szeretettel vette "szemügyre" pisilés szempontjából a nagy cserépben lévő pálmámat, ami persze azóta kipusztult. Tehát abszolút bili kizárva volt nálunk. Hallottam már sok ilyen esetről, és mivel a gyerek igen is figyel arra, hogy a szülő mit csinál és hogyan, majd utánozni próbálja mivel tőlünk tanul!

Nem minden gyermek egyforma. A lényeg a türelem és ahogyan mások is írták beszélgetni kell vele, hogy miért kell és miért fontos.

2014. márc. 8. 11:08
 13/14 anonim ***** válasza:

12/12-es vagyok.

Nem, nem vagy hülye. Csak épp idegesítő ha a többi anyuka cseszeget. Én biztos nem hagynám, hogy cseszegessenek, meg hogy vigyem a gyereket orvoshoz mert valami nem oké? ne nézzék már le a gyerekedet! Adnék én nekik! Foglalkozzanak magukkal! Ne oktassanak ki! majd mindennek eljön a maga ideje ahogyan írtam. A te fiad majd te tudod mit kell tenni, foglalkozzanak magukkal! Azért megkérdezném az anyukákat, hogy milyen jogon szólnak bele és mi közük hozzá.

Sok türelem a pici fiúnak, jön a nyár és könnyebb leszokatni sok sok türelemmel és játékosan!

2014. márc. 8. 11:18
 14/14 anonim ***** válasza:

Az én lányom szintén két és fél éves, és ugyanúgy, mint a te fiad, szintén nem akar bilizni, rá se hajlandó ülni. Volt, hogy próbáltam finoman erőltetni, hogy legalább ücsörögjön rajta, meséltem neki kakimanóról és pisimanóról, akik a biliben laknak, de mindennek az lett az eredménye, hogy visszatartja a kakit. De annyira, hogy napokig szenved, de akkor sem hajlandó kakilni. Nemhogy bilibe, de pelenkába se. Ordít, hogy nem kakálok, nem kakálok, közben meg már alig bír menni. Elvittem orvoshoz, ott mondták, hogy soha, de soha nem szabad a bilit erőltetni, mert visszafelé sülhet el a dolog. Tanácsolták, hogy egy pár hónapig szóba se hozzam nála a bilit, majd ha megtanul újra kakilni, majd akkor, de akkor is csak óvatosan!

Igen, van benne egyfajta dac, hogy minél jobban erőltetik, annál inkább nem csinálja.

Most ott tartunk, hogy szépen, lassan rájön, hogy kakilni bizony muszáj, az nem maradhat benn, és a pocakjának is jobb, ha elengedi a kaksit. Sok-sok-sok türelem kell!

Amúgy épp tegnap voltunk a két és fél éves státuszvizsgálaton, a doki és a védőnő egy szót sem szólt, hogy még pelus van rajta, nem cseszegetett senki. Volt ott több hasonló korú gyerek is, azokon is volt pelenka. Szerintem ez nem szégyen, még ha én jobban örülnék is neki, hogyha már túl lennénk ezen a szobatisztasági témán.

2014. márc. 12. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!