Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hogy is megy ez a szobatisztaság?

Kiki01 kérdése:

Hogy is megy ez a szobatisztaság?

Figyelt kérdés
Hova tegyem a bilit? Rendesen a fürdőszobába, vagy be a gyerek szobájába? És mi van a nadrág lehúzással? Tanítsam meg neki előtte hogy azt hogy kell, vagy majd szól és segítek neki? Tekerjem fel első nap a szőnyegeket? Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de ezek nekem nagyon nem tiszták:(
2014. febr. 2. 12:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a gyereked?

Az 1. lépés hogy megmutatod a gyereknek, hogy van olyan hogy bili.Elmondod neki miért van, és mit kell rajta csinálni.

Én ezek után pelenkázásnál elmondtam a lányomnak, hogy milyen nagy lány, bilibe kéne már pisilni..stb.

Mikor pisiltem, jött be és nézte mit csinálok, elmondtam neki hogy én már nem hordok pelenkát, ezért én wc-re járok.(ekkor gyorsan vettünk egy wc szűkítőt is, hát ha jobban be jön)

Egyszer csak, mikor már ezeket aktívan csináltunk..magyarul sokat beszélgettünk a témáról, 2,5 évesen egyszer csak reggel nem kérte a pelenkát.Egy kezemen megtudom számolni mennyi balesetünk volt.

Sosem szedtem le róla a pelenkát, azt rohangáltam utána a bilivel, hogy alávetődjek ha van valami.

Most már a szűkítőt használja..Januárban múlt 3 éves.Délutáni alvásra és éjszakára még kéri a pelenkát.Meg várom amíg nem kéri..hisz nem erőszak ez.

2014. febr. 2. 13:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Én wc-be tettem mert nem akartam az egész szobából wc-t csinálni. Közösen választottunk bugyit és wc szűkítót. Ő előbb tanulta meg,hogyan kell a nadrágot bugyit fel le húzni. Elsőnek megmutattam mi az stb elmondtasm mire jó. Kezdetben nadrágban ült rá aztán levettem a pelust is a nyáron, ha pisilt bele akkor utánas még maradhatott pelus nélkül. De őszintén ezzel akkor keztem el foglalkozni amikor a pelus ugyan rajta volt és szólt,hogyx pisilnie kell. Előtte csak ismerkedtünk. Nem tekertem fel a szőnyeget. Arra próbáld megtanítani,hogy szóljon,hogy kaki vagy pisi van a pelusban mert ezek az első lépések.
2014. febr. 2. 13:14
 3/4 A kérdező kommentje:
2 éves lesz 1 hónap múlva, a bilit már tudja hogy mire való, pisilni is látott sokat, el is magyaráztam neki hogy nemsokára nem kell már pelus, a bugyijaimat rendszereseb felhúzza, szóval agyilag már érett rá, csak még nem tudom hogy is csináljam:)
2014. febr. 2. 13:24
 4/4 anonim ***** válasza:
pl. reggel ébredés után biztosan pisil, ekkor tedd rá a bilire, hátha oda sikerül és rögtön van sikerélmény, ez motiválja majd :)
2014. febr. 2. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!