9 éves a kislány, de bepisil. Miért?
Háziorvos, vizelet visszatartási probléma kivizsgálása.
Pszichológus.
Több oka is lehet:
- lelki probléma, szorongás (bár ez akkor szokott lenni inkább, ha éjszaka, alvás közben történik)
- vizeletvisszatartási probléma
- egész egyszerűen akkor akar csak elmenni, mikor már nagyon az utolsó pillanat van.
Szóval: honnan tudjuk így megmondani??
1. urológus
2. neurológus
ha szervi baj nincs vagy már kezelik,
3. pszichológus
De első körben megéri kikérdezni a gyereket, szerinte miért van ez. Lehet kiderül, hogy egy rossz szokás: addig tartogatja míg már nincs visszaút, becsurran.
Írják itt sokan az orvosokat.. na most. Én most 19 éves lány vagyok, és én 12 éves koromig éjszaka rendszeresen és nappal is gyakorta bepisiltem. Egyszerűen nehezemre esett tartani (a mai napig nehezemre esik, de mostmár megtanultam erősen koncenrtálni), ha nem tudtam elmenni azonnal wc-re (pl utazás, tanóra) megtörtént a baleset. Nem kell kétségbe esni, nem hiszem, hogy a kislányodnak bármi baja lenne. Engem is hordtak mindenféle orvoshoz, pszichológushoz, de az eredmény mindig az volt, hogy "normális". Tanítsd meg neki, hogy koncentráljon, mondogassa magában, hogy "képes vagyok" és akkor menni fog!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!