Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » 9 éves a kislány, de bepisil....

9 éves a kislány, de bepisil. Miért?

Figyelt kérdés
Ma reggel úgy keltett, hogy voltak a fürdőszobában, és várnia kellett, állítólag bekiabált, hogy pisilnie kell, siessen az illető, de nem bírta ki és bepisilt. Ezen kívül máskor is rendszeresen előfordul. Miért lehet ez??? Hogy lehetne tenni ellene?

2013. dec. 22. 09:46
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
pelenka..
2013. dec. 22. 09:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagy taps! Kösz...
2013. dec. 22. 09:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Honnan tudjuk???? Gondolom te vagy az anyja, ha te sem tudod mi honnan tudhatnánk? Vidd el pszichológushoz!
2013. dec. 22. 09:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Háziorvos, vizelet visszatartási probléma kivizsgálása.

Pszichológus.

2013. dec. 22. 10:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! Ha észreveszi, hogy pisilni kell, de nem tudja visszatartani, annak szervi oka lehet, kezdve a felfázástól a komolyabb problémákig. Mindenképpen orvost igényel. Ha lelki eredetű azt szorongás okozza, de az olyan hogy nem jelez hanem egyszercsak bepisil. Az en lányom 7 évesen volt igy, éjjel vagy az iskolában teljesen kiszámíthatatlanul jött rá. Azóta otthon is rendezettebb minden és tanító nénit is váltottunk, szerencsére megszűnt a pisi. De ahogy leírod szerintem ez szervi.
2013. dec. 22. 10:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Több oka is lehet:

- lelki probléma, szorongás (bár ez akkor szokott lenni inkább, ha éjszaka, alvás közben történik)

- vizeletvisszatartási probléma

- egész egyszerűen akkor akar csak elmenni, mikor már nagyon az utolsó pillanat van.

Szóval: honnan tudjuk így megmondani??

2013. dec. 22. 10:20
 7/9 anonim ***** válasza:
74%

1. urológus

2. neurológus

ha szervi baj nincs vagy már kezelik,

3. pszichológus

De első körben megéri kikérdezni a gyereket, szerinte miért van ez. Lehet kiderül, hogy egy rossz szokás: addig tartogatja míg már nincs visszaút, becsurran.

2013. dec. 22. 11:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát, ha nincs két WC, lehet, hogy meg lehetne oldani úgy is, hogy ha ennyire nem tudja visszatartani, akkor létezik kemping WC és max akkor arra addig rá tud ülni. Ha rendszeresen előfordul, annak lelki vagy testi okai lehetnek . Mindenesetre óvatosan kezeld, nehogy gátlásos legyen emiatt...
2014. jan. 1. 15:20
 9/9 anonim válasza:
24%

Írják itt sokan az orvosokat.. na most. Én most 19 éves lány vagyok, és én 12 éves koromig éjszaka rendszeresen és nappal is gyakorta bepisiltem. Egyszerűen nehezemre esett tartani (a mai napig nehezemre esik, de mostmár megtanultam erősen koncenrtálni), ha nem tudtam elmenni azonnal wc-re (pl utazás, tanóra) megtörtént a baleset. Nem kell kétségbe esni, nem hiszem, hogy a kislányodnak bármi baja lenne. Engem is hordtak mindenféle orvoshoz, pszichológushoz, de az eredmény mindig az volt, hogy "normális". Tanítsd meg neki, hogy koncentráljon, mondogassa magában, hogy "képes vagyok" és akkor menni fog!

Üdv!

2014. jan. 9. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!