Tudtok ötleteket adni bili/wc-re szoktatásban? 2éves kislányról lenne szó.
Kicsi hosszú lesz!A kislányom szombaton lett 2éves nagyon okos és ügyes kislány,kicsit óvatos és az új dolgokkal mindig elővigyázatos ezért majdnem mindent az utolsó pillanatban kezdett el csinálni mint ahogy a "nagykönyv" írja pl:átfordulás,felülés,felállás,kúszás,mászás kivéve a beszédet azt már 9hónaposan elkezdte :) én örültem hogy csinálja hiszen minden gyerek más és más nem erőltettem semmit 15hónaposan merte elengedni a kezünket addig csak gyakorolta a járást de azóta gyönyörűen szalad.Megvettem neki még 7-8hónapos korában a bilit és félt tollé pedig kisszék formájú de nem mert rajta ülni soha téli baba gy nyáron még kicsi volt a szobatisztasághoz de sokszor volt pelus nélkül de mindig bepisilt és soha nem ült bilire ordított rajta vettünk 3hónapja wc szűkítőt is el üldögél rajta ha mesét nézünk vagy olvasok neki kb olyan 5-10percig de semmit nem csinál pedig velem is bejön mikor én wc-zek és tudja hogy mire való,ruhába rá ül magától már a bilire is de ha leveszem a pelust sír és feláll nem tudom mit tegyek hogy oldjam benne ezt a félelmet amit a wc-zés iránt érez hogy szoktassam rá vagy várjak amíg szól magától és ne erőltessem ?
Barátnőm 8hónapos babáját már bilire tette most 10hónapos és minden fél órába bilire teszi de neki kőnyű mert nem tud felállni és dühi hogy mindig ezzel csesztet hogy neki milyen ügyes a lánya!
Hagyd előtte a bilit, és ennyi. Ha akar, majd ráül. Nem érett még a szobatisztaságra, kár is ezzel stresszelni. Ez is olyan kb mint a járás. Ha megérett rá, járni fog. Ha nem, hiába csinálsz akármit is, nem fog járni. :)
A többieket meg sz_rd le!!! Nálunk is ugyan ez a helyzet... Sógornőm lánya 8 hónapos, és minden reggel ráülteti a bilire. Többnyire bele is kakál. És hogy az ő gyerekük (ezt a másik sógornőm mondja, nem a kislány anyukája) milyen ügyes, mert bilizik... Mondja ezt előttünk a lányunknak (2 éves), hogy az xy milyen ügyes, neked is bilibe kéne már pisilni meg kakálni.
Majd megérik rá, és ennyi! :)
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek én ugy döntöttem hogy a tanulási folyamatot csinálom amig idegrendszerileg megérik rá :) most találtam ezt a kis szöveget és tényleg jó :)
"A szobatisztaság folyamata két tényezőből áll: az egyik a tanulási folyamat, aminek a révén a kisgyermek kifigyeli, mit hogyan kell csinálni, mi a szokás, a másik egy érési folyamat, melynek folyamán megtanulja szabályozni a széklet- és vizeletürítését. Ezt a mondatot most olvasd el megint, mert alapvető minden szobatisztasággal kapcsolatos probléma megoldása szempontjából"
Az én lányom másfél éves. Volt már rá példa hogy bilibe pisilt, pl.nyárom amikor a meleg miatt nem volt pelus rajta. Egyébként meg ha kakilnia vagy pisilie kell, előtte mindig szól! De ha ráültetem a bilire akkor valahogy nem megy neki. Így aztán hagyom is még. 8 hónaposan nem tudom mit vár a gyerekétől a barátnőd...persze hogy belepisil, mivel visszatartani nem tudja szegény gyerek, felállni meg szintén nem tud, így más lehetősége nem marad csak hogy "véletlen"bilibe pisilt..
Szerintem várd meg amíg a lányod akarja a bilizést. Lehet hogy nem meri még úgy használni, vagy zavarban van! :) Ha viszont valamit produkál a bilibe, mindenképp dicsérd meg hogy tudja, hogy ügyes volt és jól csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!