Tudtok ötleteket adni bili/wc-re szoktatásban? 2éves kislányról lenne szó.
Kicsi hosszú lesz!A kislányom szombaton lett 2éves nagyon okos és ügyes kislány,kicsit óvatos és az új dolgokkal mindig elővigyázatos ezért majdnem mindent az utolsó pillanatban kezdett el csinálni mint ahogy a "nagykönyv" írja pl:átfordulás,felülés,felállás,kúszás,mászás kivéve a beszédet azt már 9hónaposan elkezdte :) én örültem hogy csinálja hiszen minden gyerek más és más nem erőltettem semmit 15hónaposan merte elengedni a kezünket addig csak gyakorolta a járást de azóta gyönyörűen szalad.Megvettem neki még 7-8hónapos korában a bilit és félt tollé pedig kisszék formájú de nem mert rajta ülni soha téli baba gy nyáron még kicsi volt a szobatisztasághoz de sokszor volt pelus nélkül de mindig bepisilt és soha nem ült bilire ordított rajta vettünk 3hónapja wc szűkítőt is el üldögél rajta ha mesét nézünk vagy olvasok neki kb olyan 5-10percig de semmit nem csinál pedig velem is bejön mikor én wc-zek és tudja hogy mire való,ruhába rá ül magától már a bilire is de ha leveszem a pelust sír és feláll nem tudom mit tegyek hogy oldjam benne ezt a félelmet amit a wc-zés iránt érez hogy szoktassam rá vagy várjak amíg szól magától és ne erőltessem ?
Barátnőm 8hónapos babáját már bilire tette most 10hónapos és minden fél órába bilire teszi de neki kőnyű mert nem tud felállni és dühi hogy mindig ezzel csesztet hogy neki milyen ügyes a lánya!
Szerintem is a barátnöd beteg. Majd mikor 4-5 évesen még szobatisztaság bajuk lesz, mert a gyerek északa becsinál vagy akár nappal is akkor majd vagy ttkolja vagy megveri a gyereket, vagy siránkozik miért is, de nem gondol arra hogy túl fiatalon erölteti a gyereket rá.
A kaka, pisi fogalma bennük kb 2 évesen jön el. Akkor kezdik érezni, hogy amit csinálnak ott lent az a kaka és a pisi. Kérdezgesd töle, hogy van-e kaka, van-e pisi? este mikor fürdeni mentek és csobog a víz akkor kérheted hogy abilire, szükítöre üljön.
De a gyerekek 90%nal egyszerüen az agy egy olyan éretségi fokba ér, hogy a gyerek szinte egyik naproól a másikra szobatiszta lesz. Ez 2-3 éves kor között jön el.
Kedves kérdező!
A gyereked abszolút nem érett a szobatisztaságra, szóval sehogy ne kezd el!
Egy gyerek akkor lesz szobatiszta, ha felismeri a kaki és a pisi ingerét és azt időben tudja mondani vagy jelezni, tehát a dolog előtt közvetlenül, TUDATOSAN megy el a wc-re vagy bilire, illetve ha nem megoldható azonnal a biliztetés, akkor addig vissza tudja tartani.
Amit a barátnőd tesz, azt úgy hívják, hogy véletlenszerű és szülő általi biliztetés. Aminek semmi köze a szobatisztasághoz! Hisz a gyereknek fogalma sincsen, hogy miért is ül a bilin. Nem érzi, hogy kell neki pisilni, amennyiben levenné róla a pelenkát és elmenne vele a boltba, a gyereke a bolt közepén összepisilné magát. Mert nem szobatiszta!
Egy gyereknek nem kell a bilin mesét olvasni, meg rajzolgatni, meg könyvet nézni. Egy szobatiszta gyerek érzi, hogy kell pisilni, fogja magát, leül a bilire, pisil, majd feláll és megy tovább a dolgára. Ennyi.
Erre még a gyereked nem képes. Akkor mire is kéne szoktatni?
Attól, hogy ráülteted még az ingert nem fogja felismerni. Szóval hagyd, majd szobatiszta lesz, ha megérik rá. És majd akkor ráérsz elővenni a bilit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!