Milyen "lelki sérülést" okoz felnőttként, ha valaki a szobatisztaságot idő előtt erőlteti a gyereknél, és mondjuk kiabál vele, ha belemegy a dolog a gatyóba?
Felnőtteknél előfordul, hogy például nyilvános helyeken, étterem, mozi, kórház...stb. nem tudnak kimenni és elvégezni a dolgukat, mert szoronganak.... sokszor pl. kórházban annyira begörcsölnek hogy katéterezni kell! mert az amúgy fizikailag nem indokolt beavatkozás nélkül nem tudnák elvégezni a dolgukat!
Szóval nagyon fontos nekik a saját környezetükben történő - nyugodt - hely megléte. és borzasztó kellemetlen ha más helyen kényszerülnek rá...(osztálytársam: konkrétan összeesett annyira kellett pisilnie, de hiába mentünk vele egyik mekiből a másikba, nem tudott! -hazamenni meg 2 óra lett volna- görcsölt már, majd izzadni kezdett és kórház lett a vége.- katéterrel!)
Kisgyerkeknél pedig gyakran előfordul ha erőltetik, akkor később 5-8 éves korban ismét bekakil-bepisil!
sógornőm fia olyan, hogy ha nagywc-zik, akkor levetkőzik teljesen, és utána meg lefürdik...
Nem értettem, tök röhej, a anyja mindig mondogatta, hogy nem érti miért csinálja ezt a gyereke.
majd megszületett a kislányom, és sógornőm mindig pofákat vágott mikor a lányomat pelusoztam, mikor nagyobb lett, és már neki is engedtem, 1x hallottam a konyhából, hogy mikozben veszi le a lánymról, egyfolytában fújjog az 1 éves kislánynak. és akkor vmi bevillant, berohantam, és nagyon szépen megkértem, hogy ezt többet ne csinálja a gyerekemmel, ne vágjon pofákat, és ha undorodik tőle, akkor nem kötelező megcsinálni, én nem kértem rá...
Már tudom, hogy a fia tuti ezért csinálja ezt a vetkőzést, mert a kakit egy undorító dolognak tartja, sztem ez már nem normális. Oké, hogy nem egy guszta vmi, de ez már nem oké...
2:
A sógornőd egy primitív, tökhülye, még jó, hogy észrevetted az összefüggést, és nem engedted a te gyerekedhez,
Köszönöm,mindenki válasza nagyon hasznos volt,mentek a zöld kezecskék!
Ez a fújogásos dolog tényleg elgondolkodtató! :(
Jáj!Ez sem hangzik túl jól...
:(
Nálam is van mindig nedves popsitörlő, vagy ha itthon vagyunk, akkor megmosakszom odalent, de ez még higiénia valóban.
de az, hogy pl. ne tudj elutazni, mert nem tudsz máshol wc-zni, ez már sztem nem okés..vagy a vetkőzés, vagy bármi olyan szokás, ami zavar a szabad mozgásodban..márpeid az, hogy csak otthon, alsógatyában tud, ez gátol a szabadságodban, mert mi van ha elmentek szilveszterezni a barátaitokhoz, és nem tudtok ottaludni, mert a párodnak már hasgörcse van, de akkor se tud produkálni...
Meg az túl nagy undor is ilyen...va olyan bnőm, hogy a saját gyerekét alig bírta tisztába tenni..ez sztem gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!