Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Szobatisztaság. Mindenkinél...

Szobatisztaság. Mindenkinél ilyen nehéz és macerás?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 éves és 2 hónapos. 1 éve született kistestvére, akkor már haladtunk a szobatisztaság felé, de ekkor teljesen visszaesett benne, és az elejéről kellett kezdenünk az egészet. Most már reggeltől estig alsógatya van rajta, sokszor jelzi, hogy menjünk wc-re, sokszor viszem magamtól, de minimum egyszer egy nap beszalad a pisi, néha kaki is. (Azt is igaz, hogy rögtön szól utána.) De, hogy idáig eljutottunk, bő fél év lefolyása volt. Este még mindig pelus van rajta. Esetleg emlékeztek rá, hogy ilyen eredmény mellett (napi egy bepisilés, de legtöbbször szól, hogy wc-re menne) a ti gyereketet mennyi idő múlva lett teljesen szobatiszta?

2013. okt. 24. 15:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálunk könnyen ment. 2,5 évesen nyáron nem volt hajlandó se a WC-re, se bilire űlni, így ráhagytam. Majd 33 hónapos volt novemberbe amikor szólt, hogy kakilnia kell és ment a WC-re. Onnantól nem kellett nappal pelus. Talán 1-2 baleset volt. Nappalra nem kellett a kezdetektől 2 hétre. Éjjelre pedig már 35 hósan nem kellett neki. Úgyhogy nálunk így gyorsan ment.
2013. okt. 24. 16:12
 2/5 anonim ***** válasza:
bocsi, tehát a nappali alváshoz sem kellett már a kezdettől 2 hétre.
2013. okt. 24. 16:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Na, erre a válaszokra én is kíváncsi vagyok! :-)

Ugyanez a helyzet nálunk is, csak nálunk nincs kistesó, és nekünk ágytiszta volt már a gyerek 3év 2hósan, szobatiszta 3 év 3hósan. Most kezdte az ovit, és nagyon lassan apránként egyre kevesebb, kisebb baleset történt az oviban, egyszer volt olyan, hogy egyáltalán nem volt. :-) DE! Most beteg (felsőlégúti probléma), és szinte alig van olyan, hogy szól! :-( Éjszakára és a du-i alvásra is rá kell adnom a pelust... De azt a taktikát követem, hogy nem csinálok belőle ügyet, soha nem szólok, hogyha baleset van. Ahogy javul a betegség, úgy javul a szobatisztaság is.

Csak a türelem és az idő a megoldás.

Kitartás!

2013. okt. 24. 16:13
 4/5 anonim ***** válasza:

3 éves kora előtt 3 hónappal lett szobatiszta. Az érettség jelei teljesen megmutatkoztak, inkább már kényelemből hordta, besokalltam, leimádkoztam róla és attól a perctől fogva szobatiszta, hogy lekerült a pelus. Azzal egyidejűleg a nappali alvásra is az lett.

Éjszakára pedig a nappali szobatisztaság utáni 1 hónappal.

Szóval abszolút nem szenvedtünk vele, megvártam még teljesen megérik rá.

Próbálkoztam korábban is, de akkor még nem ment, így hagytam. 1-2 napnál tovább soha nem próbálkoztam régebben. Viszont már mikor rajta volt a pelus és minden pisilés és kakilás előtt szólt, hogy kell neki és elintézte a pelusban, akkor mondtam, hogy jó, akkor ez már fiam kényelem, le a pelussal. És hát már majdnem 3 éves volt, tehát az ovi is a nyakunkon volt, így levettük a pelust. És tényleg egyből szobatiszta volt.

2013. okt. 24. 16:51
 5/5 anonim válasza:
szia az én kislányom másfél évesen már teljesen szobatiszta volt (estére is). Én úgy csináltam hogy nem érdekelt hogy bepisilt egyszer-kétszer akkor átöltöztettem és mondtam hogy nem oda kell hanem a bilibe pisilni aztán már maga tépte le magáról a pelust. Aztán volt hetente egyszer-kétszer olyan hogy bepisilt. remélem segítettem
2013. okt. 29. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!