Szobatisztaság. Mindenkinél ilyen nehéz és macerás?
Na, erre a válaszokra én is kíváncsi vagyok! :-)
Ugyanez a helyzet nálunk is, csak nálunk nincs kistesó, és nekünk ágytiszta volt már a gyerek 3év 2hósan, szobatiszta 3 év 3hósan. Most kezdte az ovit, és nagyon lassan apránként egyre kevesebb, kisebb baleset történt az oviban, egyszer volt olyan, hogy egyáltalán nem volt. :-) DE! Most beteg (felsőlégúti probléma), és szinte alig van olyan, hogy szól! :-( Éjszakára és a du-i alvásra is rá kell adnom a pelust... De azt a taktikát követem, hogy nem csinálok belőle ügyet, soha nem szólok, hogyha baleset van. Ahogy javul a betegség, úgy javul a szobatisztaság is.
Csak a türelem és az idő a megoldás.
Kitartás!
3 éves kora előtt 3 hónappal lett szobatiszta. Az érettség jelei teljesen megmutatkoztak, inkább már kényelemből hordta, besokalltam, leimádkoztam róla és attól a perctől fogva szobatiszta, hogy lekerült a pelus. Azzal egyidejűleg a nappali alvásra is az lett.
Éjszakára pedig a nappali szobatisztaság utáni 1 hónappal.
Szóval abszolút nem szenvedtünk vele, megvártam még teljesen megérik rá.
Próbálkoztam korábban is, de akkor még nem ment, így hagytam. 1-2 napnál tovább soha nem próbálkoztam régebben. Viszont már mikor rajta volt a pelus és minden pisilés és kakilás előtt szólt, hogy kell neki és elintézte a pelusban, akkor mondtam, hogy jó, akkor ez már fiam kényelem, le a pelussal. És hát már majdnem 3 éves volt, tehát az ovi is a nyakunkon volt, így levettük a pelust. És tényleg egyből szobatiszta volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!