8 hónaposan kezdeni a bilit?
Ma nézegettem anyumnál a kiskori fényképeket, és azt láttam, miszerint én 8 hónaposan már ruha nélkül ülök a bilin, és alig két éves koromra pedig szobatiszta lettem.
Szerintetek kezdjem el a most szintén 8 hónapos lányomnál a bilit?
Én is EC-zek a kisebbik gyermekemmel. 2 hónapos kora óta pelenkán kívül intézi a dolgait. Nyilván, ehhez az kell, hogy a szülő részéről is legyen igény, készség az állandó kommunikációra.
A titok nyitja az, hogy az ember ráhangolódik a gyerekre, figyeli a napi ritmusát, a jelzéseit, és amikor a babának/kisgyereknek pisilni, kakilni kell, akkor segít neki abban, hogy peluson kívülre menjen.
A lányom 1,5 éves, 13 hónapos kora óta nem volt rajta pelenka egyáltalán, éjjelre még régebb óta. Nem mondom hogy szobatiszta, mert ha nem figyelek rá, akkor vannak balesetek, de az esetek 90%-ában szól, ha kell neki és képes várni is amíg levetkőztetem, megfelelő helyre viszem, pozícióba helyezem (bilire ültetem, vagy megfogom). Mindenkinek jobb (a pelenka-, zenélő bili-, és popsikrém-gyártókat leszámítva).
Szóval ha érzel magadban hajlandóságot, akkor kezdd el, persze.
Kisfiam 19 hónapos. Néha-néha megpróbáltam már bilire ültetni, 1x sikerült bele kakilnia. A téma egyáltalán nem érdekli, + hiába is tenném, rendszertelenül, majdnem mindig más időpontban van valami a pelusban. Ki sem tudom számítani. Persze örülnék, ha gyakrabban menne a dolog, de nem erőltetem. Majd ha érettebb lesz rá, mondjuk 2 éves kora körül. Állítólag férjem még alig tudott ülni, máris szobatiszta volt. Na igen, arra kíváncsi lennék. Akármilyen zseni gyerek, lehetetlen. De anyósomék állítják hogy így volt, + az unokájukat is erőltették volna már 10 hónaposan, de én nem hagytam.
El tudom képzelni hogyan volt "szobatiszta": Néha-néha belekakilt a biliibe, vagy belepisilt, órákig ott ültették, akkor nagy öröm, de éjszaka szerintem pelus. Én nem erőltetem. Van még ideje rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!