Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Kislányom fél kakálni, mit...

Kislányom fél kakálni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom,volt már ilyen kérdés, de minden gyerek esete egyedi.

A lényeg:2,5 éves, 2 hónapja született a kistesó, most került oviba, egy pár hónapja kezdtük a szobatisztaságot.

A pisiléssel nem volt gond, de kakálni az első perctől nem akart sem a bilibe, sem a vécébe. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy visszatartja, és így csak 4-5 naponta van széklete. Amikor már kellene neki, akkor nyűgös, fájtatja a hasát, küszködik, és tiltakozik az ellen, hogy kakáljunk. Amikor sikerül neki, mindig sír. Nem szorulásos,nem kemény a széklete, sok gyümölcsöt, rostoslevet kap, de mégis ritkán van széklete. Úgy gondolom, hogy lelki dolog is, a szorongás így jön ki rajta, de konkrétan magától az eseménytől is fél, ezért arra vonatkozóan kérnék tanácsot, aki már ilyesmit átélt, hogyan sikerült túljutni rajta.

Mi 3 hónapja küszködünk így, mesélek neki sokat, foglalkozom vele, figyelünk rá, de semmi.

2013. szept. 13. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A fiamnak semmi ilyen dolog nem történt. Viszont mikor szobatiszta lett, nagyon szépen pisilt az udvaron, ha úgy volt, akkor a bilibe bent, viszont a kakit nem volt hajlandó sehová máshová, csak a pelenkába. Addig nem volt hajlandó kakilni és tartotta vissza, míg rá nem adtam a pelenkát. És én úgy voltam vele, hogy jó, akkor ha kakilnia kell, akkor szóljon, ráadom a pelenkát és mikor belekakilt, akkor szólt és levettük. És ezt így hagytam egy 2 hétig. Aztán szépen mikor már a pisi ment folyamatosan, ügyesen, akkor mondtam, hogy a bilibe ugyanúgy kakilni is lehet, próbálja meg, meg is próbálta és onnantól ment már bilibe is.

Talán egy kicsit a kakival várni kéne. Nagyon sok gyereknél a kaki teljesen más dolog, mint a pisi. Én azt mondom, ha pelenkába belekakil, akkor inkább oda kakiljon és ha kész van, vedd le, minthogy napokig tartogassa a kakit, mert az sokkal nagyon ártalom lesz neki, mint egy kis ideig még a kakihoz pelenkát használni.

Aztán majd megszokja a kis tesót, megbarátkozik a helyzettel és megy majd remélhetőleg az is a bilibe.

2013. szept. 13. 09:31
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Jutalom a kakáért, öröm és ujjongás, ha kakál.

Ha ez sem megy, találj ki valami bugyuta mesét, hogy a vécémanónak kell a kaka vagy mittudomén, hátha meggyőzi.

Nálunk még Alona Frankel Bilikönyve is sokat segített, de hamarabb megtanulta kívülről, minthogy szobatiszta lett volna...

Ha még csak most kezd szobatiszta lenni, legyél türelmes, enyém eleinte félt a kakától, de aztán mikor mindenki megcsodálta és örült neki, múlt a félelem.

Szegénynek elég sok így az ovi, a szobatisztaság meg a kistesó, próbálj meg türelmes lenni, akár hetekig is.

2013. szept. 13. 09:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Pelenkába nem megy. Bugyuta meséket próbálok, egyelőre siker nélkül. A jutalom jó ötlet, mert eddig minden kakánál örömujjongás, dícséret volt, de meg se hallja, úgy sír olyankor.Valami kedvenc jutalmat ki fogok találni, amit csak olyankor kap.
2013. szept. 13. 14:35
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
mond neki ha nem szarja össze a pofád nem kap enni
2013. szept. 14. 15:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nem kívánom hogy megtudd milyen látni, mikor a gyereked szenved, de neked azt kívánom, hogy szoruljon már beléd a szr vagy 1 hétre, te bunkó!!!

bocs kedves kérdező!

2013. szept. 20. 12:09
 6/6 anonim ***** válasza:
A wc manós mese nem biztos, hogy a legjobb ötlet, nekem anno anyukám találta ezt ki és rettegni kezdtem attól, hogy lakik valami a wc-ben.
2013. szept. 27. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!