Mennyi idő alatt lett szobatiszta a gyermeked? (Éjjelre és nappalra is érdekel. ) Mennyi idős volt akkor?
A kisfiam 2,5 éves korára a kakival teljesen szobatiszta lett, a pisivel is bőven 3 éves kora előtt, de kb. 3-4 hónappal később.
Nappalra kb 32 hósan, éjszakára kb. 33 hónapos korában.
A nappali szobatisztaság után már csak kb. 3 hét volt a teljes éjszakai is, de maga a nappali szobatisztaság kialakulása nálunk 2 hónapig tartott.
vagyis kb. 2 hónapig volt még alkalmi baleset, főleg délutáni alvás közben vagy elindult a bili felé csak becsorgott, ilyesmi.
3 éves kora előtt 3 hónappal már teljesen, balesetmentesen és stabilan szobatiszta volt éjjel és nappal egyaránt.
3év 1hónaposan lett teljesen magától szobatiszta. Előtte a fejem tetejére is állhattam nem érdekelte a dolog! Egyik napról a másikra elhagyta a pelust,kb 2hétig éjjelre még ráadtam a pelenkát,de mindig száraz volt reggelre.
Most 3,5éves és mióta lekerült a pelus,soha nem pisilt még be a bugyiba sem az ágyba!:)
A lányom 22 hónapos volt, mikor nappalra magától szobatiszta lett. Délutáni alvásnál 4-4,5 éves korától nem voltak balesetek, éjjel még 6 éves kora után is előfordult. Természetesen voltunk orvosnál, de nincs semmi baja, most már teljesen szoba és ágytiszta 7 éves.
A fiam 3 héttel ezelőtt volt hajlandó először a wc-be pisilni, ettől az időponttól se éjjelre se nappalra nem hajlandó pelust felvenni. Délutáni alvásnál nem volt baleset, éjjel kb heti egyszer becsurog. 2,5 éves lesz szeptemberben.
Szia!
Az én kislányom szeptember végén lesz 2 éves és már 1 hónapja kb. szoba-és ágytiszta. Nem erőltettem,de sokszor volt csak kisbugyiban a nyáron és szépen rájött,ha pisilni,kakilni kell,akkor szól vagy sokszor csak lerántja a gatyót és elintézi a dolgát.De egy biztos,minden gyerek más és erőltetni szerintem nem szabad.Meg kell rá érniük és akkor pikk-pakk megy a dolog! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!