A mai szülők közül miért akarják egyre többen, hogy
az 1-2 éves gyerekük szobatiszta legyen?
Érdekes én pont az ellenkezőjét vettem észre amit írsz kedves kérdező. :) Lehet te pont ezzel találkoztál a legtöbbet én meg a másik oldallal. :)
Nem sürgős ez de mindenki ahogy jónak látja. :) Vannak gyerkőcök akik hamar megtanulják és vannak akiknek ez nagyon nehezen megy. :)
2013. aug. 12. 20:29
Azért nem lehetetlen, az én fiam 22 hónaposan lett szobatiszta, de előtte is mutatott már erre utaló jeleket. Valószínűleg az van, hogy ha lehet akkor minél előbb el akarják kezdeni, mert ez mindenkinek jó (a babának, a mamának és a pénztárcának is)
2013. aug. 13. 10:30
Ja és nem tudom, hogy van-e összefüggés a kettő közt, én is mosható pelust használtam. Mondják, hogy abban jobban érzi és hamarabb szobatiszta lesz, máshol pedig pont cáfolják, mindenesetre nekünk bejött :)
2013. aug. 13. 10:32
még valami eszembe jutott :)
Pontosítanálak: én úgy tudom, hogy két és fél év a nagy átlag, plusz, mínusz fél, de akár egy egész év is lehet.
2013. aug. 13. 10:38
1-2 éves olyan nincs. Vagy 1, vagy 2, nem mindegy azért, óriási fejlettségbeli különbség van. Egy 2 éves nyugodtan érett lehet már a bilizésre, ebben is van fejlett és kevésbé fejlett gyerek. A korai biliztetéssel, és idomítással én sem értek egyet, de azt bizony el kell fogadni, hogy ebben is különbözőek a gyerekek, csakúgy mint a beszéd és járás területén. Hogy mások miért akarják korán biliztetni, azt nem tudom, talán divat, meggyőződés, spórolás, bármi lehet. Egyébként a mi időnkben meg az volt a furcsa, ha a 2 éves pelenkás volt még...változnak az idők, a pelenkák, és az elméletek.:)
2013. aug. 13. 14:20
Szerintem azért, mert a gyerekeknek is jobb pelus nélkül. Azt gondolom, ez nem is kérdés.
Véleményem szerint épp az nem normális dolog, hogy 3 évesen még ott billeg a bugyor a gyereken. Nyilván, a pelenkagyártók érdeke hogy minél több terméküket vásárolják meg, ezért megy a kampány a "még ráér"-rel. Ez az idegrendszeri érettséges duma meg egy nagy hablaty. Annál összetettebb a téma, minthogy ezt ide leírjam részletesen, akit valóban érdekel, elolvashatja a gugliba beírt "segített szobatisztaság" címszavakkal.
2013. aug. 13. 22:44
A késői szobatisztaság mögött állhatnak pszichiátriai okok, pl. Asperger-szindróma.
(Én '86-ban született Asperger-szindrómás felnőtt vagyok).
4 évesen lettem szobatiszta!
2013. aug. 26. 11:26
18/19 A kérdező kommentje:
Nálunk szinte mindenki, generációk óta 3 éves korában lett, saját magától, erőltetés nélkül szobatiszta. És mindenki egészséges.
Persze, ez is teljesen normális. A lányom is majdnem 3 volt, nagyon értelmes gyerek, a fiam meg korábban érett meg rá, vagy alakult ki az igénye. Ezért írtam, hogy nagy a fejlettségbeli különbség ezen a téren is. Attól, hogy egy majdnem 3 éves még pelenkás, lehet teljesen normális intellektusa, nehogy félreértsd, amit írtunk.:)
2013. aug. 26. 22:02
Kapcsolódó kérdések: