Lehet teljesen szobatiszta ugy a lányom hogy nem beszél de jelzi ha pisilnie kel vagy kakilni kell?
Szerintem lehet.
Kislányom 2,5 évesen lett szobatiszta úgy, hogy pár szót mondott csak. Először elmondtam neki, hogy csak bugyit kap, óránként ráültetem a bilire. Elöl volt a bili, az elején annyit mondott, hogy "ajaj", tudtam megy pisilni :-). Pár nap alatt megszokta. Most múlt 3 éves, délutáni alvásnál sincs pelus és kb. 3 hónapja, ha rövidebb (max. másfél-2 óra) útra megyünk, nincs pelenka.
Sok sikert! :-)
Persze hogy lehet!
Az én lányom utólag szól csak,hogy "titítem" (pisiltem) vagy "nuni" (meg kell törölni),vagy "tata" (kakált) ha már felállt a biliről. Magától ül rá,előtte nem szól,csak húzza le a bugyit,ül is rá :-)
Azzal,hogy lefoglalod a telefonodban levő képek mutogatásával,csak a figyelmét vonod el!
Azt szeretném még megkérdezni hogy ha hogyan magyarázzam el a lányomnak hogy nem csak akkor kell jelezni ha pisilni kell hanem akkor is ha kakilni kell?Mert sajnos a kaka még nem megy a bilibe de nem tudom hogy rávenni eröszakkal meg nem akarom kakiltatni.
Amugy meg akkor veszem észre ha kakil ha legugol.
A gyerekek tőlünk tanulnak. Mondd Te is mielőtt wc-re mész,hogy "kakálnom kell" ha Veled jár a wc-re,az nagyon jó,mert akkor közben is tudsz magyarázni,hogy "anya kakál most a wc-be. Látod,nekem nincs pelenkám,én már a wc-be pisilek és kakálok. Anya kakált,milyen ügyes vagyok,hogy nem a bugyiba kakáltam!!!" és boldog fej + taps. Ennél jobb rávezetést nem ismerek.
ezen felül csalhatsz,és lefizetheted minden sikeres produkció alkalmával (1 cukorka, vagy 2 db ropi,amit csak akkor kap,ha ügyesen pisilt/kakált - nálunk ezek nem mindennaposak,ezért nagyszerűen beváltak a nagylánynál. 2 hétig alkalmaztam,de úgy,hogy el-elmaradoztak és természetessé vált a bilihasználat,nem is volt soha gondunk,nem pisilt/kakált be).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!