11 hónapos baba szobatisztaságra nevelése. Hogyan?
Légyszi ne ordítsátok le a fejem.Nagy erő feszítés kellet,hogy ezt eldöntsem.
Szoval a problémánk az,hogy pelus cserénél,öltözésnél mindig nagy a církusz egyszerűen nem bírok vele.Próbáltam lefoglalni,de nem működik torka szakadtából üvölt.Tegnap eljutottunk odáig,hogy a szomszéd idős néni át döcögött,hogy mit művelek a gyerekkel.Elég volt kimagyarázni.Komolyan már csak ebben bízok.
Nagyon értelmes kisgyerek,tegnap elmagyaráztam neki,hogy bilibe pisilünk,és visszük a kutyusnak,6 szor sikerült,de tovább nem tudom hogyan csináljam.Éjjel keltsem e föl,meg ilyenek.Ti hogyan csináltátok?Előre is köszi.
Régen mást tartottak szobatisztaságnak.
Ahogy az előző válaszoló írta.
Régen, ha egy gyereket óránként bilire ültettek és nem tudatosan, hanem mert előbb-utóbb úgyis kellett pisilni vagy kakilni, azt nevezték szobatisztaságnak.
De ma már tudjuk, hogy ehhez idegrendszeri érettség kell és csak is a tudatos pisilést és kakilást lehet szobatisztának nevezni.
6. vagyok
A bugyipelenkák azok, amiket úgy jelölnek meg, hogy "up&go" És úgy is néznek ki, mint egy bugyika, tehát ezeknek nincsen tépőzárjuk, álló helyzetben is fel lehet adni a gyerkőcre, és ebben rejlik a szépsége, mert a passzív, fekvő helyzet az, ami felbőszíti őket. Állva belémkapaszkodik, és 2 másodperc alatt fenn van rajta. Levenni is nagyon egyszerű, 2 oldalt el lehetőket tépni, nem kell a lehúzgálással bajlódni. Ezek azért kicsit drágábban, mármint a márkásak, kb 80-90 ft körüli áron van egy darab,épp ezért én netről rendelem meg a havi adagot ebből a noname pelusból, a hó első hétfőjén leadott rendeléseket ingyen kiszállítják. És nagyon bevállt, rengeteg pisit képes felszívni, és sosem volt még vele baleset. És hiába márkátlan, szuper puha az anyaga, a lányomnak pedig érzékeny a bőre, úgyhogy nem volt minden pelus jó, amit előtte próbáltunk. Megéri kipróbálni!
Ezt olvasd el, nagyon hasznos. Az én kisfiam is elszalad és ordít, ha pelenkázom, de akkor is , ha öltöztetem. Kell türelem hozzá az biztos. Én is gondoltam a biliztetésre, de úgy döntöttem 18 hónapos koráig várok vele. Ő 16 hónapos. A bugyipelus drágább, azért nem használom. Ha semmi figyelem elterelés nem jön be, akkor csak a türelem segíthet.
Amit tulajdonképpen csináltok, az nem szobatisztaságra nevelés, hanem EC-zés. Sok anyukának jól működő dolog. Figyeli a baba apró (önkéntelen) jelzéseit és a babában is kialakul egy reflex a bilibe pisilésre, akkor is ha egyébként nem tudná még visszatartani a vizeletét. Keress rá erre a neten, nagyon sok infót fogsz róla találni (teljes néven: "elimination communication")
Ha ennyire nem szereti a pelus cserét és ösztönösen is ennyire rá tudtok erre a dologra hangolódni,akkor nektek van kitalálva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!