3 és fél éves lányomat hogyan szoktassam le az éjszakai pelusról? (többi lent)
Nappalra szobatiszta már tavaly nyár óta, viszont az éjszakai pelussal nem tudok mit kezdeni, sokat teázik, reggelre tele van a pelusa, próbáltam hogy nem adok neki, de követeli, ordít, konkrétan addig veri a fejemhez a poharat amíg nem kap teát....
Van aki azt mondja, ébresszem fel és pisiltessem meg. Na de ez most komoly? Örülök hogy végre alszik normálisan (mindig rossz alvó volt) és akkor most ébresszem 2-3x éjjelente aztán meg altassam visszsfelé? És attól ő hogy fogja magától tudni, ha mindig én ébresztem?
Van aki meg azt mondja, hogy majd leszokik magától, ne erőltessem. Viszont a tea miatt nem tudom mikor lesz ebből száraz pelus......
Próbáltam azt is, hogy nem adok rá, szépen megbeszéltük, hogy ő már nagylány, nincs szüksége rá, fel fog ébredni és bilizik....., persze nem így történt
Szeptembertől meg ovi, azt mondták addigra le kell szoktatni.
Bármilyen tippet, ötletet szivesen meghallgatok.
Az oviba a délutáni alváshoz nem használhat pelenkát. Az, hogy éjjelre még az, az az ovit nem fogja érdekelni, mert köze sincs hozzá.
Én próbálnám folyamatosan csökkenteni este a folyadékot. Éjjel is iszik még, vagy csak napközben iszik ennyit?
Azzal értek egyet, aki azt mondja, hogy várd meg, amíg nem kéri már. 3 évesen még egyáltalán nincs elkésve ezzel.ű
Az ovira meg tök mindegy, hiszen ott éjszaka nem alszik bent, nappalra meg nem kell neki.
Egyik lányom amúgy így volt vele. Reggelre mindig dugig pelussal ébredt. Egyik nap mégis azt mondta, hogy nem kell neki többet. Vettem vízhatlan lepedőt és levettük e pelust. Kiderült, hogy reggel tette bele az egészet, mert úgy gondolta, hogy minek kimenni, ha úgy is rajta van a pelus... Nem volt balesete.
Nem fejlődnek egyformán a gyerekek. Azzal meg egyáltalán nem értek egyet, hogy szomjaztasd, vagy hogy ébresztgesd éjjel, hiszen a cél az, hogy időben felébredjen, ha jön az inger, ezt kell megtanulnia.
1. vagyok.
Kedves 2! Nem azt írtam, hogy szomjaztassa. De ha éjjel iszik meg több dl, vagy este lefekvés előtt, azt talán lehet hogy nem kéne, mert gondolom Te sem úgy fekszel le este, hogy megiszol egy fél liter teát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!