Találkozott már ezzel a jelenséggel valaki?
Kislányom 3 éves. Kb 3. napja van pelus nélkül a bölcsiben is (ezelőtt egyáltalán nem volt hajlandó hiába próbálkoztunk) az első nap szépen pisilt bent a bolcsiben 2x is. Tegnap 1x pisilt bent ma meg már egyszer sem. Tehát reggel 8:30tól tartotta…miután hazajöttünk is csak fel6 után pisilt először. Hiába ültettem bilire egyből ahogy hazaértünk. :(
El nem tudom képzelni hogy ne kellett volna neki pisilni ennyi idő alatt…az a sejtesem hogy direkt tartotta vissza…bár egyébként nem toporgott nem láttam semmi jelét annak hogy tartaná. Egy idő után láttam hogy dörzsölgeti a lábát. Akkor vittem el újra bilizni és akkor pisilt is valamennyit. :(
Miért csinálhatja ezt? Aggódom eléggé mert a veséjének ez nem hiszem hogy jót tesz.
Pisinél nem, kakinál annál inkább. Kakinál a jellemzőbb a visszatartás, az a gyerekek elég nagy hányadát érinti, és elképesztő küzdelem, mert azt ugye lehet akár napokig is, és akkor jön a mindenféle szörnyűség, kúp, beöntés, végbélrepedés, könyörgések és hashajtók... ezekre nagyon fel kell készülni. Ha a pisit is visszatartja, az nem tudom, hogy rosszabb-e, de abszolút előfordulhat.
Az a helyzet, hogy kakinál én inkább visszaadtam a pelenkát (bár egy idő után már abban sem volt hajlandó), csak jöjjön valahogy ki...
Úgyhogy ha nem létszükséglet hogy most azonnal, és állandósul hogy a bölcsiben nem akar, lehet nem erőltetném még, mert annak sosincs jó vége. Meg persze lehet beszélni a gondozókkal, hogy vajon miért nem pisil bent. Erőltetni sajnos kontraproduktív.
Kitartást!
Az erőltetés sajnos semmiképpen sem megoldás, csak frusztrációt és még több blokkot okoz. Egyszer csak eljön az a pont, amikor a gyerek tényleg szeretne pelenka nélkül lenni, magától.
Egy pár napot nyilván várjatok még, megnézni, hogy alakul, miért nem pisil. A pelenkába gyakrabban csurgatnak keveset, úgyhogy tényleg még az is lehet, hogy nem iszik annyit, és a bölcsi előtti-utáni pisi még normális is, csak eddig több részletben jött ki.
De ha bebizonyosodik, hogy visszatartja, én visszaadnám a pelenkát. Egy ekkora gyerekből nem lehet észérvvel kiimádkozni a pisit-kakit általában... ha már ennyire megy, akkor maximum pár hónap is menni fog rendesen is. A bölcsi nem a legjobb most, mert gondolom sok a pelusos, meg te sem nagyon tudod kontrollálni az eseményeket. De ez van.
A bolcsiben kb fele fele arányban vannak pelusosok és szobatisztak.
Hat valóban jobb lenne itthon igen. Dehát dolgozni kell. Egyénenként az ő ötlete volt hogy pelus nélkül szeretne menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!