20 hónapos a gyerekem. Kezdhetjük a szobatisztaságra tanítást vagy még korai? Hogyan érdemes kezdeni?
Lányom 21hónaposan, minden jel nélkül 2hét alatt szobatiszta lett.
Nem adtam rá pelust, hanem bugyit, ennyi volt a titka. Mellette vittem a bilire időnként.
Fiam a 2.szülinapjára lett szobatiszta 1hét alatt.
#4.
"Néhány baleset után szobatiszta lett." MAJD A FOLYTATÁSSAL AGYON IS ÜTÖD EZT A SZENZÁCIOS KIJELENTÉST: "Ez kb másfél éve volt, nagyritkán van baleset ha nagyon belefeledkezik a játékba vagy déli alvás közbe ha sokat iszik előtte. Éjszakára még mindig kell pelus."
Magyarán a gyereked NEM SZOBATISZTA.
2 éves a kislányom, 4-5 hónapja ültetem rendszeres időpontokban a bilire, de eddig túl nagy sikere nem volt. Egyszer-egyszer véletlenül sikerült belepisilni. Aztán valami átfordult és egyre többször sikerült, majd mostmár egyszer-egyszer szól is. Akkor tervezek bugyi pelusról bugyira váltani, ha egynap legalább 2-3-szor megbízhatóan szól, hogy pisilnie kell, aztán majd meglátjuk.
Mi próbálkoztunk itt a sokak által emlegetett, "adjál rá bugyit és ha becsorog, becsorog, majd megtanulja módszerrel", én soha nem láttam a gyerekemen olyan kétségbeesést, mint amikor becsorgott. Ezt eljátszottuk kétszer és feladtam. Nekem ez inkább valami lelkiterrorral ért fel, ami nem ér ennyit, de nyilván gyerekfüggő.
Majd szép lassan ráérzel a gyerekedre és összerakjátok azt a technikát, ami nektek jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!