Mit tegyek, hogy a bilibe pisiljen?
22 hónapos a kisfiam. Mostanában szoktuk próbálgatni a bilit, de nem szeret rajta ülni. Pedig szerintem érett lenne rá. Délutánonként pelus nélkül alszik, nem pisil be, de amikor ráadom a pelust, rengeteget pisil rá pár másodpercre. Ma szaladgált pelus nélkül, ráültettem a bilire, de felállt majd iszonyatos sírásban tört ki, mert pisilnie kellett, pelenka nem volt rajta. Be is sikerült pár csepp pisi, majd gyorsan ráadtam a pelust, tele is pisilte és nem sírt tovább.
Félreértés ne essék, egyáltalán nem akarom erőltetni a bilit, csak úgy érzem, hogy elég ügyes lenne, de eggyszerűen nem akar a bilin megülni.
"úgy érzem, hogy elég ügyes lenne"
Ez nem az ügyességtől függ, hanem attól, hogy erett-e rá. Amúgy valamelyik gyerek nem bilivel, hanem rögtön wc-vel kezd. Az "vonzóbb" lehet nekik, mert tudja, hogy a felnőttek is azt használják, és utanzas útján tanulnak most meg. Megpróbálnám wcre ültetni, hátha szimpatikusabb neki, mint a bili. Ha pedig nem jön be ez sem, akkor nem eroltetnem, elkönyvelném, hogy most ott tart a fejlődésben, hogy már érzi, és jelzi a szükségletet, de még nem tudja összekapcsolni azzal, hogy nem csak a pelenkaba mehet a dolog. Eljut majd oda is, nagyon kicsi még amúgy. Kisgyermeknevelo vagyok. 2,5, de inkább 3 éves kor az átlag, mire biztosan szobatisztak lesznek a gyerekek, vagyis a többség. Nem jó sürgetni.
Nem erett meg ra.
Ezzel bajt is csinalsz, ha miattad tartogatja, mert pelusba szeretne pisilni.
"Pedig szerintem érett lenne rá."
...és aztán leírsz egy regényt olyan infókból, amelyekből süt, hogy egyáltalán nem érett még rá, kicsit sem.
Mindenképp adj neki pelenkát, ha szeretné! Mutasd fel neki, mikor öltözteted, hogy kisgatyát vagy pelust kér?
De valóban, a képesség mintha már meglenne. Ez igenis erőltetés amit csinálsz és káros. Próbáld inkább úgy, hogy bilizésről szóló könyvet olvastok, esetleg ha vannak biliző unokatesók, velük is találkozhattok, az én fiam mindig attól kapott kedvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!