Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mit csináljak, hogy 6 évesen...

Mit csináljak, hogy 6 évesen éjjel szobatiszta legyen?

Figyelt kérdés

Kisfiam 6 éves. Nappal már 3 éves kora óta szobatiszta.

Sajnos éjjel mindig bepisil.

Voltunk kivizsgáláson, nem találtak nála szervi eltérést.

Szeptembertől iskolába megy.

Volt valaki hasonló helyzetben?

Hogy lett szobatiszta a gyerkőc?

2024. máj. 29. 11:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Lehet pszichés oka? Annak utánajártatok? Nekem nagyon sokáig bepisilt, de csak alkalomadtán, és mindig volt valami oka, amin szorongott. Általában suli, dolgozat, ilyesmi.
2024. máj. 29. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 6 éves a fiam és az egyik barátja (szintén 6 éves) bepisil mindig. Kiderült lefekvés előtt sokat iszik. Nálatok nem lehet ilyen probléma?
2024. máj. 29. 11:29
 3/12 A kérdező kommentje:

Pszichológushoz még nem vittük el.

Este valóban sokat iszik, mert napközben “nem ér rá”, mindig halogatja meg keveset iszik.

2024. máj. 29. 12:11
 4/12 anonim ***** válasza:
14%
6 évesen melyik pelenkát használjátok? Mennyire pisil amúgy be? Telepisili, vagy csak egy kevés pisi van benne?
2024. máj. 29. 12:22
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

Vajon akkor mi lehet a megoldás?!

Napközben odafigyelni rá,hogy sokat igyon, és mondjuk 6 után már nem nagyon adni neki.

2024. máj. 29. 12:53
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

2#

A fiamnak lefekvés előtti 1 órában max. egy pohárral engedek inni. Fogmosás után már nem iszik és mindig pisilünk alvás előtt. Mi felnőttek is érezzük éjjel, ha sok iszunk. A barátja egy cumisüveg kakaóval alszik el, rendszeresen bepisil.

2024. máj. 29. 13:17
 7/12 anonim ***** válasza:
Lefekvés előtt nem kéne sokat innia, napközben itasd, illetve pszichológushoz kéne fordulni.
2024. máj. 29. 15:48
 8/12 A kérdező kommentje:

Libero 7-es épphogy jó (nem nagy a kisfiam).

Pszichológus folyamatban van.

Próbálom az ivást korlátozni este és napközben itatni.

Minden területen nagyon okos egyébként, itthon is rendben vagyunk (párkapcsolatunk is a ferjemmel, tehát nem láthat veszekedést, egyet nem értést), oviban is sok barátja van, nem tudjuk mi lehet a baj :(

2024. máj. 29. 20:20
 9/12 anonim ***** válasza:
Engem gyerekkoromban felébresztettek és kivezettek pisilni,azóta is emlegetem,mert ja kicsit is kell felébredek és megyek,pedig 37 múltam. Azt megpróbàlhatnád,ébreszd fel,és menjetek el pisilni
2024. máj. 30. 00:56
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

9-es szerintem durva lenne éjjel mindig felkelteni. Soha nem csinálnám ezt a szintén 6 éves fiammal. Nagyon fáradt lenne reggel.

Megoldási próbálkozás: lefekvés előtt keveset inni. Ha ez nem jön be, akkor kell gondolkodni további megoldáson

2024. máj. 30. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!