Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » 3,5 èves ès mèg nem szobatiszta?

3,5 èves ès mèg nem szobatiszta?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kisfiam februárban volt 3 èves ès mèg nem szobatiszta.

Igazából az a baj, hogy le sem akarja venni a pelust sír,hogy neki pelenka kell. A múltkor nagy nehezen levette,de bepisilt a szőnyegre ès utána már a pelust kèrte. Nem akarom annyira erőltetni sem,de már annyira szeretnèm ha leszokna a pelusról.

Mivel tudnám mèg motiválni? Mert szerintem már mindent megpróbáltam

ápr. 30. 16:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
37%
Ha februarban volt 3 eves, es most aprilis van, akkor , hogy jott ki, hogy 3,5 eves ?
ápr. 30. 22:40
 12/13 anonim ***** válasza:
42%

Kisfiam elmúlt 3 éves mire levettem róla a pelenkát.

Meguntam, hogy egyből telepisilte, mert inni azt szeret, több pelenka fogyott, mint babakorában. Én láttam rajta a jeleket, mert ő vissza tudta tartani csak így kényelmesebb volt, és megmondta, hogy bizony nem fog szólni, ha pisilnie kell. Eleinte a kisgatya gondolatától is irtózott, aztán már simán felvette és reggelente mindig száraz volt a pelenka. Ha lent voltunk a játszótéren vagy valahol, bepisilt, akkor hazajöttünk. Egyáltalán nem zavarta, hogy pisis a ruhája. Persze volt sírás, üvöltés, hogy ő nem akar hazajönni. Megbeszéltük, hogy azért jöttünk haza, mert nem szólt, hogy pisilnie kell. Ezt még eljátszotta 1-2-szer és utána már szólt. Egyedül a kakihoz engedtem, hogy felvegye a pelust, de az elején rengetegszer eljátszotta, hogy neki kakilnia kell, közben meg csak pisilni kellett. Most múlt 4 éves, teljesen szobatiszta pisire, éjjel nagyon ritkán van baleset, ha este sokat ivott, viszont kakilni még mindig csak a pelusba hajlandó. A védőnő és az óvónő szerint nincs ezzel elkésve és még rendben van, ha jövőre sem hajlandó wc-be kakilni, akkor dobjuk el a pelust és kapni fog paraffin olajat, hogy ne tudja visszatartani. Amúgy csak itthon kakil, oviban soha, mert tudja, hogy ott nem kaphat pelust.

máj. 1. 10:14
 13/13 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Mi lett veletek? Velünk szorul szóra ugyanez a helyet a kislányommal. :( semmi reményem sincsen.
nov. 2. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!