3,5 èves ès mèg nem szobatiszta?
Sziasztok.
Kisfiam februárban volt 3 èves ès mèg nem szobatiszta.
Igazából az a baj, hogy le sem akarja venni a pelust sír,hogy neki pelenka kell. A múltkor nagy nehezen levette,de bepisilt a szőnyegre ès utána már a pelust kèrte. Nem akarom annyira erőltetni sem,de már annyira szeretnèm ha leszokna a pelusról.
Mivel tudnám mèg motiválni? Mert szerintem már mindent megpróbáltam
A kertben hagyhatod fèlmeztelenül, ha van kertetek, és a gyerek nyitott rà. Öntözheti a fàkat. Biliztethetitek a jàtèkait először.
Bilizèsről olvashattok könyveket. Barna gyurma/sarazàs, hogy a kakit majd el tudja engedni. De az normàlis, ha pelenkàt kèr majd kakilashoz.
De ha nem kész mèg rà, akkor fejre is àllhatsz. Főleg az idegrendszer èrettsège dönti el, hogy mikor lesz szobatiszta.
A fiam is így volt és ha nem adtam rá pelenkát, akkor képes volt egymás után hétszer bepisilni, de nem ült a bilire. Idegileg még nem volt kész rá. Aztán egy nap észrevettem, hogy éjjelre száraz marad a pelus néhány napja és reggel elmegy pisilni. Akkor láttam, hogy már képes visszatartani. Már 3 hete ágytiszta volt, mikor azt mondtam nyár végén, hogy ma nem pelust kap, hanem alsónadrágot. Pont olyan, mint a fürdőgatya, csak más a mintája (fürdőgatyában nem volt baleset). Elkezdett szólni, hogy jön a pisi és tartotta is addig, amíg a bilihez ért. Bő egy hét alatt leszokott a pelenkáról szinte balesetmentesen.
Figyeld a jeleket, hogy mikor tudja 1-2 órára visszatartani, akkor ültesd le bilire vagy vécére és jól dicsérd meg az eredménytől függetlenül. Addig viszont ne erőltesd, amíg random időpontokban pisil, nem szól előtte és nem tudja arra a pár másodpercre se tartani, amíg odarohansz vele a bilihez.
Na ez az a pont, amikor be kellene látni, hogy nem mindent te irányítasz.
A folytonos túráztatással csak elodázod a pillanatot.
Szoktunk mesèlni könyvből,sokat beszélünk neki a biliről, jön velünk wc-re stb.
A kis gatyát nem akarja felvenni mint ahogy írtam is...
Köszi a normális válaszokat,aki meg bunkó volt remélem elkap a cifra fosás😂
Nem tudom anyukák egymás között nèv nélkül miért kell bunkózni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!