Hogyan jelezte a gyereked, hogy pisilnie kell?
Minden megvan a szobatisztaság tanulásának a kezdéséhez, ez az egy hiányzik még, hogy nem szól, amikor pisilni kell. Hogy lehet neki megtanítani, hogy jelezze? Vagy ezt nem lehet sehogy tanítani/elősegíteni, csak megvárni, hogy magától csinálja?
1 év 8 hónapos, imád a wc-re ülni, lehúzni a wc-t, zavarja a pisis/kakis pelus, válaszol, ha kérdezem, hogy kakis - e a pelus, néha elbújik kakilni, de a pisilésről nem szól soha. Sőt, néha direkt elsumákolja, ha kakil, mert tudja, hogy utána azonnal peluscsere van és utál pelusozni. Valakinek van bármi jó tanácsa a jelenlegi állapotra? Vagy még túl korán van, hagyjam békén? Nem erőltetni akarom, csak megpróbálni, ha lehet valahogy, mert szerintem élvezné a wc-be pisilést, ha összejönne.
Sehogy.
Eleinte él vittem el kb fél óránként pisilni, utána meg már szo nélkül mentek a bilire egyedül.
2.szülinapja körül lett mind a 2 gyerekem szobatiszta.
Szerintem egyelőre sehogy. Max este fürdés előtt esetleg ráültetni.
A fiam is 20 hónapos, ráül a bilire, de csak ruhában. Pucéran nem hajlandó, nem is erőltetem.
Szól, ha kakál, bár utána ő is letagadja, hogy ne kelljen cserélni. Ilyenkor mindig mondom neki, hogy majd ha wc-be kakál, akkor ez a probléma megszűnik. :D
Én úgy vagyok vele, hogy majd nyáron úgyis sokat lesz ruha nélkül, akkor majd könnyebb lesz vele.
Addig nem erőltetem. Megkérdezem, akar-e bilibe, wc-be pisilni/kakilni. Ennyi. Ha nem, nem.
A férjem szokta ilyenkor, hogy jaj, ülj rá, meg erőlteti, meg rá akarja ő ültetni. Mindig elmondom, hogy hagyja békén. Majd ha a gyerek úgy érzi, úgyis rá fog ülni. Erőltetni nem kell, mert csak negatív érzést köt majd hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!