Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy készen áll a szobatisztaságra?

Figyelt kérdés

Kislányom októberben volt 2 éves.

Néha, mikor pisilt a pelusba, utána mutatja, de előtte semmi jelét nem adja annak, hogy pisilnie kell. Mondjuk neki, hogy szóljon, mutassa, ott van a bili is mindig a közelünkben.

Eljatszottuk, hogy plüss macija pisilt, megdicsertuk stb, de a kislányom csak ráül a bilire, aztán feláll és kész.

Anyosom mindig leveszi róla a pelust , de még ha ott is a bili, akkor is inkább leguggol és a földre pisil, de leginkább oda , ahol éppen van.

Tényleg semmi jelét nem tapasztalom annak, hogy készen állna a szobatisztaságra, ezért kérdezek tapasztaltabb anyukáktol. múltkor megkaptam, hogy osszezavarom a gyereket, hogy pelust adok rá. Szerintetek tényleg elrontom?

2023. dec. 17. 16:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

#9 Ezesetben apuka nyugodtan vegye le róla otthon is a pelenkát, aztán szépen mosogassa fel meg sikálgassa a szőnyegből egész nap a gyerek produktumait. Ja, hát gondolom ez már nem tetszene neki, csak más falloszával könnyű verni a csalánt.

Teljesen feleslegesen erőlködik az anyós. Nem azért, lehet finoman "erőltetni" a folyamatot, pl jutalmazással próbálkozni... AKKOR!!!, amikor már látunk jeleket az érettségre. Előtte viszont semmi értelme, ennyi erővel egy féléves babát is próbálhatna szoktatni a mama, ugyanennyire lenne sikeres.

A fiam pl szobatiszta lett 2 évesen, és nála működött a jutalmazás, motiválás. A lányomnál meg nem, nála csak az idő segített, de mire 3 évesen oviba ment, szobatiszta volt ő is. Nem egyformák a gyerekek. Bőven ráérsz vele nyáron.

2023. dec. 17. 19:11
 12/13 anonim ***** válasza:
61%

2 éves van ideje. Még 4 évesen is ráérne. Csak annyira divat sietettni a gyereket mindenben.

Nyugi menni fog neki.:)

2023. dec. 17. 19:45
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem zavarod össze, nyugi. Csak magadat idegesíted, ha ilyeneken agyalsz. Ha az anyósodnak az tetszik, hogy ide-oda pisil a gyerek, ő meg takarít, de nem szidja le, azzal szerintem kárt nem tesz. Hasznot igen, szellőzik a gyerek bőre :-)

Nálunk is sokszor ez megy, amikor a fiam nem akar pelenkát, és épp nem tervezünk elmenni otthonról. Ha elmegyünk, akkor nem vitatéma a pelus, otthon viszont megtehetem, hogy nem erőltetem rá. Nem szidom le, csak mindig elmondom, hogy hova kell menni a pisinek.

2023. dec. 17. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!