Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » 3.5 éves a kisfiam, még...

3.5 éves a kisfiam, még bölcsis, és nem szobatiszta. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Otthon már jó ideje próbálkozunk, egészen jól megy neki a bilibe pisilés, de azért mindig kéri a pelust. A bölcsiben is meg akartam próbálni, de ott szólt, hogy kéri a pelust, és vissza adták rá 🙁

Ősszel ovis lesz, nem tudom, hogy segítsek neki, hogy jobban menjen a szobatisztaság.

2023. jún. 26. 16:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Amúgy nem lehet bölcsiben hagyni, augusztus 31-gyel automatikusan kirakják és kötelezően óvodába kell járnia.
2023. jún. 27. 13:07
 12/24 A kérdező kommentje:
8-9-10, köszönöm, hogy írtatok! Nagyon hasonló a mi sztorink is, az én kisfiam is nagyon makacs, önfejű. Próbálkozunk tovább, és nagyon bízom benne, hogy változást érünk el őszig.
2023. jún. 27. 14:50
 13/24 anonim ***** válasza:
71%
Én levettem a pelust róla, szerencsére a kakihoz elakart bújni így az soha nem ment titokba neki. 1 hét alatt szobatiszta lett, de ha reggel rajta volt a pelus simán pisilt bele, nem zavarta.
2023. jún. 27. 15:12
 14/24 anonim ***** válasza:

"augusztus 31-gyel automatikusan kirakják és kötelezően óvodába kell járnia"

Fals infó.

Neked kell nyilatkoznod, hogy lemondasz-e augusztus 31-el a bölcsis helyéről, mert oviba megy, vagy sem.

Az más dolog, hogy tudatlan szülő esetleg vakon aláírja és azt hiszi, hogy "kirakták".

2023. jún. 27. 15:13
 15/24 anonim ***** válasza:
59%

10es, 8as vagyok.

Egyrészt, ne érezze rajtad, hogy beleőrülsz ebbe.

Mi is panelben lakunk, nemsokára költözünk kertesbe, voltunk már lent párszor, ott pisilt először bokorba. Na de az alapokat mi is a panelban sajátítottuk el.

Vidd le nyugodtan játszóra egy sötét nadrágban, ha bepisil, majd zavarni fogja, és szól. Emiatt nem kell hazamenni. Nálunk is bepusilt egyszer a játszón, legközelebb már nem. Mutattam neki fotót aznap is hogy hogy kell megöntözni a fát, ez napokkal később esett le neki. Gyakoroljatok, következetesen ne adj rá pelust. Az a baj érzi a bizonytalanságot, ezért kéri még mindig a pelust.

Én is féltem a szorulástól, de nem kell aggódni mert a természet megoldja a dolgot, nálunk 2-3 nap után félálomban kakilt be a gatyába. Szerintem nagyon extrém esetekben jutnak el oda, hogy kórházba kelljen menni beöntésre. Kérhetsz tanácsot a védőnőtől vagy háziorvostól is ha esetleg 2 nap után még nem kakilt.

Nálunk azóta kér pelust kakihoz, és jól működik ez a rendszer, hogy pisihez következetesen nem adok, de nagydologhoz igen.

Persze, az egy hónap alatt voltak balesetek, de semmi se megy azonnal.

Addig járjatok játszóra pelus nélkül amíg egyszer csak meg nem tanulja hogy bepisilni nem jó, és szólni kell. Ne érezze az aggódást, és hogy csak ekörül forog az életed. Otthon is moss fel halál nyugodtan baleset után, mondd el persze hogy ezt a wcbe kell, de ne keríts nagy feneket a dolognak.

Tudom milyen rossz, mert az én fiam is okos gyerek, meg előbb tudott két keréken tekerni bicajjal, mint wcbe végezni a dolgát, de amikor felvettem egy pozitív szemléletet, hogy oké, nincs pelenka, itthon legfeljebb felmosok, játszón legfeljebb játszik tovább pisis gatyában, vagy viszek váltóruhat, azóta minden jobb lett, és szinte 3 nap alatt elértük pisire a szobatisztaságot. De ugye a pszichológusok azt mondják, ha kakira tudatosan kéri a pelust, az is szobatisztaság, úgyhogy majd átszokik wcre, ez van.

2023. jún. 27. 16:44
 16/24 anonim ***** válasza:
59%

Nem, őt egyáltalán nem zavarja, ha bepisilt a játszótéren, ugyanúgy játszik tovább.

Az óvodában is azt mondták, hogy augusztus 31-gyel kirakják a bölcsiből és ha szeptember 1-jén nem kezdi el az ovit, akkor büntetés jár érte, mivel már óvodaköteles. Miért mondják akkor a bölcsiben és az óvodában is?

2023. jún. 27. 17:17
 17/24 anonim ***** válasza:

16, hogy megvezessenek ;)

Egyrészt:

"A szülő - a bölcsődei ellátásban részesülő gyermek kivételével - az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni"

20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

Tehat az a gyerek köteles óvodába járni, amelyik nem jár bölcsődébe.

Másrészt:

"Ha a gyermek a harmadik életévét betöltötte, de testi vagy szellemi fejlettségi szintje alapján még nem érett az óvodai nevelésre és óvodai jelentkezését a bölcsőde orvosa nem javasolja, bölcsődében gondozható negyedik életévének betöltését követő augusztus 31-ig."

Ez a kettő jogszabályi paragrafus együtt szavatolja, hogy 3. életévét betöltött, de még nem 4 éves, nem szobatiszta gyerek maradhasson a bölcsiben.

2023. jún. 27. 17:34
 18/24 anonim ***** válasza:
59%

#10-es vagyok.

Elmentünk ma mekizni, csúszdázni akart az óriás csúszdán. Kérdeztem tőle minden csúszásnál, hogy kell-e pisilni, szóljon. Mindannyiszor nem kell, az volt a válasz, aztán úgy jött le a csúszdáról nemsokára, hogy tiszta pisi volt... Én már komolyan nem tudom mit csináljak. Otthon szól, alváshoz nem kell rá pelenka, a mekinél wc is van.

2023. jún. 29. 15:13
 19/24 anonim ***** válasza:
59%
Adjak rá kintre pelust? Akkor meg soha nem szokik le róla, úgy soha nem szól, ha kell pisilni, simán belepisil. Üvöltött, ordított persze, hogy nem akar hazajönni, csúszdázni akar. Magyaráztam neki, hogy azért jövünk haza, mert bepisilt, nem szólt, de csak terelte a témát. Azt mondta legközelebb sem fog szólni....
2023. jún. 29. 15:16
 20/24 anonim ***** válasza:
59%
Nem kell emiatt hazamenni, játsszon tovább nyugodtan. Legyen rajta sötét nadrág és mások se veszik észre. Előbb utóbb meg zavarni fogja. Csak lássa rajtad, hogy nem érdekel, hogy bepisilt, hogy nem egész nap ezen a témán feszülsz.
2023. jún. 29. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!