Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mitől változhatott meg egy 3...

Mitől változhatott meg egy 3 éves széklete?

Figyelt kérdés

Pozitív történet:

Kisfiam miután betöltötte a 2-t, elkezdtük bilire szoktatni. Kezdetben nagyon élvezte, belepisilt gond nélkül, kis idő után a kaki is ment. Szépen haladtunk, ment a Wc szűkítőn is a dolog.

Aztán elkapott egy hányás-hasmenéses vírust, és nagyon megszilárdult a széklete, nagyon megszenvedett vele.

Kapott probiotikumot, egy darabig jobb lett, aztán megint szorulni kezdett és nagyon vastag volt neki.

Sokszor kellett kúpot adni, félt is az egésztől már enni se akart…

Visszajött a pelus, azzal 1-2 naponta produkált valamit.

Újabb probiotikum kúra után se volt igazán javulás.

Most nyár közepén mintha ezt az egészet egycsapásra elvágták volna.

1-2 nap minden uzsira kapott görögdinnyét, azóta ha rájön a kakilás 3 percenként kaki egy kis bogyót, napjában amúgy normálisan van 2 kakija. És ami meglep, nem a szenvedős vastag hanem vékony, és nagy a boldogság a siker végén :)

Gondolom most érett meg erre az egész szobatisztaság mizériára, korábban talán gyors volt neki a tempó…

De szerintetek mi lehet az oka?

2022. júl. 13. 10:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Érdekes,mert az én 2,5 éves lányomnak is megváltozott.Ugyan így nemsokkal hányásos,hasmenés vírus után.Addig naponta volt széklete és könnyen kinyomta nem volt kemény,utána kétnaponta és neki is volt,hogy kúpot kellett adnom.Mi is elkezdtük a pelus elhagyását,szépen megy a bilibe minden.Viszont a kaka nem lett jobb így mi visszük gasztroshoz.Nem segített a körte,szilva és a főzelékek se. Székletlazító készítményekkel meg nem akarok kísérletezni.
2022. júl. 13. 11:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Bocsi, kihagytam a lényeget

Én adtam neki Laevolac szirupot

Naponta 5ml, így elfogyasztott egy üveggel és beállt naponta max 2naponta neki, de olyan vaskos nagy golyó

Abbahagytuk, és megint kezdődött a székrekedés. A kúpot nem engedte, szenvedtünk mert folyton kakilni akart de nem jött ki

Szilva, gyümölcs, zöldség, semmi nem javított

1-2 alkalommal adtam neki dupla adagot a szirupból, másnapra hatott

Aztán mondom, a dinnyézés óta mintha elvágták volna

Nincs félelem, nincs visszatartás, nincs pocakfájás…

2022. júl. 13. 11:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk a dinnye se segített. Gyerekorvos is a gasztróst javasolta,nem-e áll a háttérben étel allergia.
2022. júl. 13. 11:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Reméljük nektek a legjobbakat
2022. júl. 13. 15:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Köszi 🙂
2022. júl. 13. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!