Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mennyire súlyos ez a probléma,...

Mennyire súlyos ez a probléma, ami engem is érinthet a jövőben?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem egy férfivel, akinek a gyermeke autista, viszont szerintem súlyosan fogyatékos is.

6 évesen pelenkás, nem beszél, egyedül semmit nem tud megcsinálni, a wc használata és a kézmosás egyáltalán nincs meg neki, semmi kötődése másokkal, fizikailag viszont nagyon aktív.

Nekem csak az autizmust mondta, de azt érzem, eltitkolja a valódi diagnózist.

Mire számíthatok egy ilyen gyerekkel a jövőben, lehet esetleg fejlődés? Vagy egy egész életen át tartó kötöttség lehet?

2022. ápr. 4. 23:44
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

29es vagyok

éppen ezért kerül speciális iskolába a gyerek. ott ellesz amig lehet, aztán ha az értelmi képességei engedik, szerezhet szakmát, ha nem, marad otthon és ápolják őt, vagy intézetbe adják... sajnos az önmagukat ellátni képtelen gyerekekre (majd felnőttekre) rámegy a szüleik élete 😔 mármint tényleg, mindenük. általában a párkapcsolat a gyerek apjával/anyjával, legtöbbször a férfi lép ki ilyenkor. a munkát ott kell hagyni, a megélhetés veszélybe kerül sokszor ha nincs nagyobb jövedelme apának... szóval nagyon komplikált, összetett dolog ez, nagyon nehéz. sokszor végül intézetbe kerülnek, de addigra már ráment anyuka-apuka 😔 megértem, én is nehezen "mondanék le" a gyerekemről, mert akármilyen is, a gyerekem, nem tehet róla. intézetből pedig alig tudnék róla valamit.. vele nem tudok kommunikálni, a gondozók meg kitudja mit adnak át a gyerek napjáról. hétvégére még ha haza is hoznám, kitudja mit váltana ki a gyerekből, lehet csak rosszabbat tennék vele, hiszen az autiknak gyakran fontosak a szokásaik, megszokott helyeik, dolgaik...

2022. ápr. 5. 18:52
 32/38 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm.
2022. ápr. 5. 18:57
 33/38 A kérdező kommentje:

Itt is tönkrement a kapcsolatuk, nem bírták.

De ki az, aki bevállal és felvállal egy ilyen új kapcsolatot, ahol beteg gyerek van? Mi kell ehhez?

2022. ápr. 5. 19:02
 34/38 anonim ***** válasza:
83%

eléggé szeretni az illetőt, hogy a "puttonyát" is elfogadjuk, tűrjük.

aztán kitudja hogy amúgy meddig fog részt venni a gyerek életében... gyanítom anyukára maradt a gyerek. eleinte, míg a lelkesedés tart, megy majd érte, vele lesz hétvégén, de amint nehezebb helyzetek adódnak, lehet "elkopik" ez a szokás. ez is ugyanaz, mint amit fentebb írtam az intézetből hazahordásra. kitudja, mit reagálna a gyerek a 2 hetente hétvégén apával dologra.

ilyen téren apuka jobb, könnyebb helyzetben van, bár nem ismerem, hogy mennyire lelkiismeretes, mennyire figyel oda a gyerekre, vesz részt az életében, stb. kivételek vannak, voltak és lesznek is.

2022. ápr. 5. 21:17
 35/38 A kérdező kommentje:

Nagyon lelkiismeretes Apuka, de én félek ettől a gyerektől, ki tudja, mire lesz képes 10 év múlva.

Lehet, hogy hülyeséget írok, de ez van bennem :(

2022. ápr. 5. 22:14
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Miért ragaszkodsz ennyire a férfihoz mégis?
2022. ápr. 6. 08:19
 37/38 A kérdező kommentje:

Már nem ragaszkodok, beláttam, hogy jobb lesz enélkül a teher nélkül a kis életem.

2022. ápr. 6. 11:15
 38/38 anonim ***** válasza:
56%

#37 Jól döntöttél.

N

2022. ápr. 7. 06:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!