Mennyire súlyos ez a probléma, ami engem is érinthet a jövőben?
Megismerkedtem egy férfivel, akinek a gyermeke autista, viszont szerintem súlyosan fogyatékos is.
6 évesen pelenkás, nem beszél, egyedül semmit nem tud megcsinálni, a wc használata és a kézmosás egyáltalán nincs meg neki, semmi kötődése másokkal, fizikailag viszont nagyon aktív.
Nekem csak az autizmust mondta, de azt érzem, eltitkolja a valódi diagnózist.
Mire számíthatok egy ilyen gyerekkel a jövőben, lehet esetleg fejlődés? Vagy egy egész életen át tartó kötöttség lehet?
Köszönöm mindenkinek.
Zavar igen, hogy a homokba dugja a fejét :(
Sokat segítettem neki úgy, hogy nincs gyerekem és nem is szeretnék, egyszerűen nekem csak jön, hogy mit lehetne jobban csinálni. Ezt mindig megfogadja.
A gyerek semmi fejlesztést nem kap, csak az óvoda hétköznap és ennyi. Elvannak vele, kényeztetik, pátyolgatják, semmi mást nem láttam. Ez hosszútávon óriási probléma lesz, mert már szeptembertől tankötelezett, de nyilván nem megy.
Kedves kérdező!
Szetintem nem igazán vagy képben az autikkal kapcsolatban. Remélem lesz itt anyuka aki ténylegesen tud majd reális választ adni neked.
Akik meg leírják a kérdezőt..
A legtöbben nehezen vagy egyáltalán nem tudják elfogadni az egészséges meglévő gyereket, tisztelet a kivételnek.
Nekünk 2 sni-s gyermekünk van. Nem autik, tanulási probléma, figyelemhiány stb. Velük sem könnyű az élet sokszor, itt pedig a leírtak alapján nem egy jól funkciónáló autiról van szó, de még nem is középsúlyosról. Így én teljesen megértem a kételyeidet.
Én nem haragszom senkire, #9-re sem, tanácsért jöttem, mit tegyek …
Van egy normálisnak mondható, aktív, sportos életem, amiért nagyon sokat küzdöttem, rengeteg tanulással. Gimiben pedig kigyógyultam egy daganatból, akkor megfogadtam, csak élvezni szeretném az életet.
Szóval küzdő vagyok én is ;)
Kérdező! Van olyan, hogy Kanner szindróma. A legsúlyosabb autizmus. Olvass utána. Valószínűleg az a baja a kisfiúnak.
Itt is lakik mellettem egy család, egy felnőtt Kanner szindrómás ikerpárral,fiúk ők is.
Pelenkások. Az egyik ismételget,a másik csak hümmögni tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!