Hogyan tudnám rá venni kisfiamat hogy a nagy dolgot is a biliben/wc-ben végezze?
3 éves lesz szeptemberben a kisfiam, régóta el kezdtem már tanítani a szobatisztaságra de eddig nem nagyon érdekelte,volt egy idő hogy abba is hagytam a nyoszogatását ,de már lassan egy hónapja rá jött hogy jobb a bilibe/wc-be pisilni ,de azt is állva végzi el szépen bele céloz a bilibe/wc-be , van mikor nem is szól csak látom megy és végzi a dolgát a fürdőszobában ,ugyan is nem hajlandó rá ülni egyikre sem . Így a nagy dolgát sem végzi el ,NEM MERI, pelust kéri de abba sem mer már végezni a dolgát ,sírva épp hogy el meri , pedig hiába mondom neki nyugodtan kakiljon .
Volt hogy 2 napig nem mert kakilni😞 valaki volt már hasonló helyzetben ? Hogyan tudnám rá venni hogy nyugodtan el végezheti a nagy dolgát is a biliben/wc-ben ?
Wc szűkítőre is gondoltam hogy be szerzek egyet ,hátha az tetszene neki .vagy valami új bilit . Vagy nem tudom !! 🙁 Szeptember végén kezdődik neki az ovi is és szerintem már egy 3 évesnek nem nagyon kellene pelust hordani . Értelmes okos kisfiúról van szó, tudd mindent ,de ezt nem szeretné
A kaki nyugodtan mehet pelusba ovis korban is.
A lányom esténként kakilt pelusba. Aztán 4 éves kora körül átszokott magától wc-re.
Ezt NE erőltesd, súlyos székrekedéshez, visszatartáshoz vezethet!
Az ovinak semmi köze hozzá, hogy kakil! Nem is kell tudniuk.
Igen igaza van szerintem is az 1. és a 4. Hozzá szólónak ..
2. Durva?! Te vagy a durva ..nem azt írtam és kérdeztem hogy “jaj szerintetek durva hogy a kisfiam pelusos mééég?!” Pfuuuu ..🤯 ne te mondd már meg.. nappal már nincs rajta nem tudsz olvasni csak a nagy dolgát akarja el végezni pelsuba..és az volt a kérdés hogy hogyan tudnám rá venni könnyebben hogy a wc-be végezze azt is.. felesleges a kommented sziaa!!!! 3. Hozzá szóló ..igen kedves tudjuk hogy óvodaéretség a szoba tisztaság úgy látom te sem vagy olyan értelmes hogy fel fogd mit írtam ..nem az volt a kérdés hogy az óvónők cserélnek e pelust 🤣 és én vagyok olyan értelmes és tudom,értem hogy a szoba tisztaság óvoda köteles ..pont ezért is raktam fel a kérdésem amit sajnos ti fajtatok nem érti meg nagyon sajnállak titeket “mintaanyák” na szia neked is .. kérlek ilyen válaszoktól kíméljetek mert az agyam el dobom tőletek .. ilyenekkel köttök bele egy majdnem 3 éves kisfiúba és az anyjába..szégyenek vagytok 🙂
Az abj, hogy noszogattad, mikor még nem volt érett rá. Most meg csodálkozol, hogy fél a kakit elengedni.
Lányom 2 héttel oviba indulás előtt lett pisire szobatiszta, ekkor volt 3.5 éves. A kaki viszont 4.5 éves koráig csak is pelusba ment.Én is folyamatosan azt hallgattam, hogy már rég szobatisztának kell(ene) lennie, én csesztem el stb. Hozzá teszem neki abszolút fejletlen az idegrendszere..
Szóval felesleges mondogatni a gyereknek mert csak jobban fog félni. Hidd el ha az idegrendszere megérett akkor bilibe fog kakilni. Addig meg türelem.
Nyugodtan kapjon pelust a kakihoz. Ez egy hosszú folyamat, ha erőlteted, sokat árthatsz.
Senkinek nem kell elmondani. Akkor senki nem fog beszólni miatta. Ennyi.
Nálunk az segített 4 évesen, hogy antibiotikum miatt ment a hasa, amitől csúnyán begyulladt a p.cija. Akkor megbeszéltük, hogy hw wc-be kakil, nem fog belemenni a kaki, és nem fog begyulladni.
Úgymond észérvekkel meggyőztem. És sikerült, azóta wc-be kakil a lányom.
Fiúknál ez a veszély ugye nem áll fent. Vagy igen? Nem tudom, 1 lányom van :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!