Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Pelus nélkül a boltban jön rá...

Pelus nélkül a boltban jön rá a pisilés, de még nem tudja olyan sokáig visszatartani, amíg eljutunk a wc-ig. Ti hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm mesélte, hogy boltban voltak, amikor szólt a gyerek, hogy pisilni kell, jobb híján ott helyben ráültette a bilire, majd a bilit betette a babakocsi kosarába, később kiöntötte a wc-be.

Beszélgettünk azóta erről másokkal is, és ki volt akadva mindenki, hogy akkor nem kell a gyerekkel ilyen helyre menni, milyen dolog mindenhova bilit vinni, ők még nem láttak boltban gyereket bilizni meg miért nem ad rá pelenkát, ha már muszáj menni.

Ti mit gondoltok? Mi a jó megoldás? Tényleg rá kéne adni a pelenkát egy gyerekre és azt mondani neki, hogy nyugodtan pisiljen bele, amikor már nem akar? Nem zavarja ez össze jobban? Tényleg annyira gáz a boltban bilire ültetni? Azért az a része elég képtelenség, hogy ne menjen az ember bevásárolni a gyerekkel ki tudja meddig, amíg vissza nem tudja tartani.

2021. jún. 28. 09:05
1 2
 11/20 csux2 válasza:
100%

Pelenka. Boltban dolgozom

. Tavaly kétszer fordult elő, hogy a gyerek megállt és kajakra bepisált a boltba. Szülői reakció, kosár eldob, és szó nélkül elhúznak a francba...

2021. jún. 28. 18:57
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem magabiztosan szobatiszta addig biztosan pelenkát adnék rá. Ha szól akkor sietünk, vagy kiérünk vagy nem. És ha nem, akkor sem történt semmi baj, hiszen a pelus megfogta. Elképzelni nem tudnám, hogy a Tesco közepén bilizen, szerintem ez a gyereknek is kellemetlen.
2021. jún. 28. 21:26
 13/20 anonim ***** válasza:
22%
10-es, pont nem érdekel a %, valahogy az én életemre ez semmilyen kihatással sincs. Ezek szerint a tiédre igen. Főleg akkor nem érdekel a %, ha amúgy helyes, amit írok, mert voltaképp nekem volt igazam.
2021. jún. 29. 04:23
 14/20 anonim ***** válasza:
40%
Mi még csak most kezdtük a szobatisztaságot, de nekem eddig pont mindenki azt mondta, hogy ha egyszer leveszem a pelenkát, akkor már ne adjam vissza. Na de mi nem ülünk otthon egész nyáron, boltba pedig napi szinten járunk. Akkor ezt most hogy?
2021. jún. 29. 04:25
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

13 csak éppen véleményed nem volt. Ez pedig egy véleménynyilvánitó oldal, nem pedig kötekedő oldal.

Egy ilyen egyszerű kérdésben.azért még neked is lehet véleményed, nem kell hozzá diploma, hogy eldöntsd helyes-e a boltban biliztetni a gyereket.

2021. jún. 29. 07:22
 16/20 A kérdező kommentje:

14, pont emiatt fogalmazódott meg bennem a kérdés. Én is ezt a tanácsot kaptam, hogy gyorsabb lesz az eredmény, ha egyszer leveszem a pelust, akkor már nem adom rá vissza. Épp ezért vannak bennem kérdések az ismerős által említett sztori miatt. Mert ő is épp ezen az elven járt el, de a legtöbben azt írjátok, amit én is éreztem, hogy ez azért így igencsak furcsa.

Mi még előtte állunk ennek első gyermekkel és nem tudom, mi lesz a jó :D

2021. jún. 29. 07:30
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a tanácsot én is megkaptam, de nem tartottam kivitelezhetőnek és adtam rá néha pelenkát, szobatiszta lett így is, sőt a pelenkába már nem is tudott belepisilni, mert megszokta, hogy más módon pisilünk, de eleinte jó volt biztonsági megoldásnak.
2021. jún. 29. 08:14
 18/20 anonim ***** válasza:
22%

15-ös, mivel még mindig van mibe belekötni, nem, ez nem egy vélemény nyilvánító oldal (alias fórum). Próbálj meg kiírni egy kérdést úgy, hogy "mi a véleményed..." és a rendszer máris vissza fogja neked dobni, hogy fogalmazd át, mert ez nem csevegő oldal.

Egyébként meg te írtál baromi nagy marhaságot és háborogtál, hogy az anyuka oda pakolja a pisis bilit, ahová te a kenyeredet. Holott erről szó sem volt. Csak ugye könnyebb volt hőzöngeni, mint figyelmesen elolvasni.

2021. jún. 29. 10:38
 19/20 anonim ***** válasza:
60%
18 húzz már el innen végre! Miért jó szétoffolni más kérdését? Igen, benéztem és akkor mi van? Bárkivel elöfordulhat, mégis csak te vagy akkora bunkó, hogy ezen rugózol két napja, más meg sem emlitette, gondolkozz már el magadon kicsit! Plusz nekem volt véleményem, ami a tévedésem ellenére is helytálló, te meg csak kötekedsz, szétbarmolva a kérdést, a véleményedet viszont még mindig nem tudjuk.
2021. jún. 29. 11:01
 20/20 anonim ***** válasza:
53%

Ennyire érdekel a véleményem? Hát az én véleményem az, hogy az életem jóval izgalmasabb és örömtelibb annál, minthogy azon idegeskedjek, hogy egy 2-3 éves, még nem teljesen szobatiszta gyerek nem képes mindig visszatartani a pisit és az anyukája bilire ülteti, amit amúgy utána a saját holmija közé tesz. Nem, én nem pisiltetném a boltban. Meglehet ez is oka volt annak, hogy a nagyobb lányomnál kitolódott a szobatisztaság, mert szinte mindig mentünk valahová, hogy a gyerek ne a lakásban töltse a nyarat. Így gyakorlatilag minden nap pelenka volt rajta.

De amúgy nem, nem botránkozom meg egy bilin ülő kisgyerek látványától (semmivel sem jobb, ha összepisili magát). Ha így lenne, akkor a játszótér mellett guggoló gyerekek is megbotránkoztatnának, vagy éppen a fa vagy kerítés mellett célzó kisfiúk. Szerintem a látvány tekintetében semmi különbség nincs. Mindkettő nyilvános ürítés, ami sajnos ebben az életkorban előfordul.

2021. jún. 29. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!