Milyen esetekben "szidjátok le" a gyereket bepisilés kapcsán?
Figyelt kérdés
Olyan esetekben, ahol mondjuk már nem bírta tartani pl hosszabb autóúton későn szólt, vagy ha a bejárati ajtó előtt történik, mert nem szólt olyan helyen, ahol el lehetett menni, leszidjátok, amiért nem szólt időben? Vagy ezeket néha-néha el lehet nézni?2021. febr. 26. 14:21
2/9 anonim válasza:
Nem igazán szabad leszidni érte. Kivétel, ha direkt pisil be.
3/9 anonim válasza:
Én mái napig nem szidom le ba véletlenül baleset történik. Megbeszéljük h na itt most mi történt és h máskor szóljon. Szidás akkor van amikor a végsőkig tartogatja, hiába szólok neki h mostmár jó lenne ha elmenne pisilni, nem ő vár, aztán rongyol a wc be de már nem bírja tartani úgy és megy az már mindenhová. Akkor rászólok, de akkor sem durván, csakhogy érezze h ezt nem szabad. 4 éves múlt egyébként.
4/9 A kérdező kommentje:
Direkt írtam idézőjelben a leszidást, nem lecseszésre gondolok. Csak azért mégis jelezni, hogy ez nem oké.
2021. febr. 26. 14:33
5/9 anonim válasza:
Ilyen esetben szó szerint annyit mondtam, hogy "legközelebb próbálj időben szólni, mert a pisi a vécébe való". Ez volt a legdurvább, amit mondtam neki. Nem tudom, hogy ez "leszídás"-e.
6/9 anonim válasza:
Amikor előre szólok neki, hogy menjen el pisilni (alvás előtt, indulás előtt vagy amikor látom, hogy már morzsolgatja) ő viszont csakazértsem megy el.
Ilyenkor "leszidom", hogy "Én mondtam, hogy menj el, ha akkor elmész, most nem pisiltél volna be."
Kb. ez a nagy leszidás.
7/9 anonim válasza:
Tènyleg nem szabad a bepisilés miatt agresszìvnak lenni. Engem egyszer az oviban leszidott a dadus, úgy rémlik rá is vert a fenekemre, mert bepisiltem alvás közben. Valahogy traumatizálhatott a dolog, mert sokáig nem mertem idegen helyen elaludni vagy csak úgy, ha lefekvés előtt kb.háromszor elmentem pisilni. Féltem, h.bepisilek és szégyenben maradok. Bár már 30 elmúltam, még mindig emlékszem erre.
8/9 anonim válasza:
Én sosem jegyeztem meg azt sem, hogy ez nem oké. 5 éves. Ha most este bepisilne, akkor sem jegyezném meg.
9/9 anonim válasza:
Amikor látom hogy azért történt mert nem volt kedve félbehagyni a játékot, aztán meg már nagyon kell és nem ér ki időben. Ilyenkor azért elmondom neki hogy mérges vagyok, mert érezte hogy pisilni kell de ő játszani akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!