Kisfiam tudja szabályozni/visszatartani a pisi/kaki ingert, de nem hajlandó ráülni a bilire vagy a wc-re. Mit lehet ilyen esetben tenni?
Mindig szól, ha pisil vagy kakil. Kakilni félre vonul.
A pisit is vissza tudja tartani. Pl. fürdés előtt kicsit pelus nélkül szokott lenni, sosem pisil addig. Ha látom rajta, hogy nagyon toporog, és megkérdezem, hogy pisilnie kell-e, akkor bólogat. Ilyenkor kérem, hogy üljön a bilire, de nem akar. Fel kell rá adni a pelust és akkor pisil.
Tegnap már a fürdővizét engedtem, amikor észrevettem, hogy kell neki. Mondtam, hogy menjen be a zuhanyzóba és pisiljen ott. Bement és pisilt.
Szóval nem lenne már ezzel gond. Pedig sosem erőltettük a bilizést.
Volt így másnál is? Lehet valamit tenni, vagy várjunk még?
Köszönöm a válaszokat!
Teljesen jól csináltad, szerintem is várhattok nyárig, 2 évesen még kicsi, nem vagytol elkésve.
A többi kommentelőtől meg üzenném ne mondjátok mar, hogy ti soha életetekben nem pisiltetek a tusolóba. Semmi undorító nincsen ebben. Egyébként is szokás takarítani a tusolót, plusz a szappan is lefolyik a földre.
Emiatt amúgy tuti le leszek pontozva😂
Nem erőltetném. Legyen a bili elől, olvass neki sokat ilyen jellegű gyerekkönyvekből. Esetleg szerezzetek be egy lépcsős szűkítőt, hátha a 'mászókázás' miatt megtetszik neki (nálunk így volt).
És nálunk a csodamondat az volt, ha megpróbáltam, és nemet mondott, hogy: 'Rendben, tudom, hogy ügyes vagy, és ha majd készen állsz rá, akkor használni fogod a bilit/ wc-t. Képes vagy rá, és bízom benned, hogy te majd tudod, hogy mikor van itt az ideje'.
Ez a dackorszakban nagy segítség volt, mert így nem érezte 'kötelezőnek' és nem csináltunk belőle 'dactémát'.
A szereti tartogatni a kakit, pisit a végsőkig. Mérges rátok, hogy ezt nem értitek meg. Ezért dacból utálja a bilit, WC-t. Egyébként szobatiszta lenne, csak folyton veszekedtek vele, így nem tudja kiélni a szenvedélyét.
Ha azt akarod, hogy együttműködően a WC-be pisiljen, kakiljon. Akkor ne foglalkozzatok vele, ha látjátok taporog, vagy tartogatja a kakit pisit. Várjátok meg míg szól magától. Csak akkor szóljatok rá a gyerekre, ha mentek valahova és nincs lehetőség a pisire, kakira. Esetleg le kell fizetni, megvesztegetni a cél érdekében, hogy időben szóljon, vagy elintézze önállóan.
A gyerekeknél a kaki, pisi tartogatása természetes, alapból egészséges folyamat. Javítja a gyerek koncentrációs képességét és jobban kitapasztalja a határait, edződnek a záróizmai és a hólyag, bél izmai is. Az őszinteség, tisztelet, megértés, vagyis a szeretet erről szól. Esetleg meg is lehet dicsérni milyen kitartó, hangsúlyozva elfogadásunkat, szeretetünket.
Betegséget az okoz, ha a gyerekben bűntudatot, félelmet generálunk a dologgal kapcsolatban. Ilyenkor felnőttkorban hólyagrenyheség, bélrenyheség alakul ki és szexuális problémái is lesznek.
Tudom közösségben nem működik, ahol több gyerekre jut egy felnőtt és foglalkozások vannak. De ha otthon kiéli a szenvedélyét a gyerek, akkor közösségben kevésbé lesz rá kiéhezve, rágerjedve, jobban uralkodik magán. Mondani kell a gyereknek, hogy az másvilág nem otthon van, mások a szabályok ennyi.
Én megpróbálnám állva pisiltetni. Wc vagy bili az mindegy.
Szerintem furcsa neki hogy le kell ülni. Az én fiam is ilyen volt.
Én vàrnék kicsit.
Vannak gyerekek akik ragaszkodnak a pelushoz.
Nem a “szobatisztasàg” a gondjuk, hanem az,hogy nem tudják elengedni a pelenkát.
Ha mégis idő előtt leveszi az ember, akkor ellenállásbaütközik.
A gyerek nem akar üríteni. Székrekedése lesz.
Ez a tapasztalatom.
Tehát türelem, és beszélgetés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!