Kisfiam tudja szabályozni/visszatartani a pisi/kaki ingert, de nem hajlandó ráülni a bilire vagy a wc-re. Mit lehet ilyen esetben tenni?
Mindig szól, ha pisil vagy kakil. Kakilni félre vonul.
A pisit is vissza tudja tartani. Pl. fürdés előtt kicsit pelus nélkül szokott lenni, sosem pisil addig. Ha látom rajta, hogy nagyon toporog, és megkérdezem, hogy pisilnie kell-e, akkor bólogat. Ilyenkor kérem, hogy üljön a bilire, de nem akar. Fel kell rá adni a pelust és akkor pisil.
Tegnap már a fürdővizét engedtem, amikor észrevettem, hogy kell neki. Mondtam, hogy menjen be a zuhanyzóba és pisiljen ott. Bement és pisilt.
Szóval nem lenne már ezzel gond. Pedig sosem erőltettük a bilizést.
Volt így másnál is? Lehet valamit tenni, vagy várjunk még?
Köszönöm a válaszokat!
" Mondtam, hogy menjen be a zuhanyzóba és pisiljen ott. Bement és pisilt."
De. Ez gond, mert ezt fogja megszokni. A zuhany nem a vizelés helye.
Erőltetni kell, meg kell tanítani a saját érdekében. Persze nem agresszivitással, nem szidással, nem büntetéssel. Következetesen kell rászoktatni, hogy a pisilésnek, kakilásnak hol a helye. Mi már, amikor biztos tartással ült, elkezdtük a rászoktatást. Ráültettük, ha sikerült, örültünk neki, szokás szerint meg is tapsoltuk az eredményt, aztán popsimosás, kézmosás. Ő is tapasztalta, hogy jobb tiszta pelusban jönni-menni. Szépen átkoszott a bilire. Aztán vettünk gyerek wc-betétet, és
azt is megszokta. Ezt nme lehet megsprórolni.
Persze próbáltuk már a wc-t is.
Egyszer küldtem be a zuhanyba (tegnap), mert nem volt kéznél pelenka. Nyilván nem fogjuk rászoktatni erre.
"Mondtam, hogy menjen be a zuhanyzóba és pisiljen ott. Bement és pisilt."
Hát ez undorító🤦♀️
Mégis mi benne az undorító? Egy 2 éves gyerekről van szó. Az jobb lett volna ha a fürdőszoba közepère pisil? A zuhanyzóból legalább le lehet mosatni.
Látom sikerült a lényeget megragadni.
Szerintem is undorító, azért mert ti utána meg ott fürödtök.
És amúgy is, 2 évesen nem tudja "felfogni" hogy az egy zuhanyzó, és nem oda kell pisilni, oda fog szokni sajnos..meg kell neki tanítani hogy ezt nem szabad..
Egyszer fordult elő, jesszus! Ha véletlenül a szoba közepére pisil, akkor utána meg ott járkálunk. Na bumm. Nyilván azt is feltakarítanám. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy érzi az ingert és tudja szabályozni.
Köszönöm a használható válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!