Anyukak, miert a jatszoteren kell pisiltetni a gyereket, megmagyaraznatok?
Egy jatszoter mellett lakom. Korulotte lakohazak mindenhol. Feltetelezem a jatszoter lakoi kozul senki nem lakik 5 perc setanal messzebb, megis egesz nap kisgyerek nemiszerveket latok, ha kinezek az ablakon, mert mindenki itt pisilteti a kerites mellett a gyereket!
Nem lenne egyszerubb hazasetalni vele? Vagy pelenkat adni ra, ha nem birja visszatartani? A szemetes is pl bent van ott a fuves reszen, ahova pisilnek, tehat nem kozvetlenul a jarda mellett, szoval ha ott akar valaki kidobni valamit, ki tudja hany gyerek pisijebe lepked bele.
Oszinte valaszokat varok! Miert nem mentek haza wc-zni???
Vannak nagyon pedáns, szabálykövető, a gyerek minden rezdülésére figyelő szülők, és vannak olyanok, akiknek a gyerek bármilyen óhaja nyűg, egyszerűen nem hajlandóak foglalkozni, nem hajlandók nevelni a saját gyereküket. A legtöbb szülő pedig a kettő között van, próbál mindent megtenni, de azért nem fog mindenre rágörcsölni.
A gyerekek között kor, szellemi képesség, nem, testi adottság, családi háttér stb. szerint rengeteg különbség van, el se tudod képzelni, hogy még testvérek között is micsoda különbségek vannak, a szobatosztaságra nevelés terén is.
A fotelből, a számítógép előtt ülve, nagyon könnyű más gyerekét ügyesen nevelni, de a valóság mást mutat.
Arról pedig, hogy - nem csak a játszótéren- nincsenek nyilvános vécék, se az anyukák, se a kisgyerekek, se a kérdező nem tehet!
Tehát, mint az eddigi válaszokból is világossá vált, ez egy sokakat érintő kérdés, de egyértelmű válasz nincs. Ami egészén biztos: a pisilést nyilvános vécé híján is meg kell oldani, ha tetszik, ha nem!
Te egy ilyen szerencsétlen háklis nőszemély vagy, akinek az a hobbyja, hogy másokat btat.
Vagy azok közé tartozol, akit annyira szigorúan neveltek, hogy fuldoklik az irigységtől, ha más nem farkát maga alá húzva szolgálja mindenki kénye-kedvét.
Az ötleteid nevetségesek. Pl hagyja ott az ember az egyik gyerekét a játszón, amíg a másikat hazaviszi pisilni. Elképesztő azért.
Még gyorsan írd le, ha zavar valami.
Engem normalisan neveltek, biztos pisiltem en is utcan, nem emlekszem, de ettol meg nem gondolom ezt alap dolognak, hogy oda pisil a 4-5 eves gyerek, ahol epp rajon, pl egy jatszoter melle, ahol jar-kel egesz nap mindenki.
Most akkor ilyen alapon felnott ember miert nem pisilhet barhova? Nem mintha azt jo otletnek tartanam, csak nem ertem a megkulonboztetest. Ugyanaz a pisi, egyiknek sem az epuletek kozott az utcan van a helye.
Két gyerekem közül még csak egy szobatiszta, de vele ezt megúsztuk.
Igaz, későn lett szobatiszta, cserébe mire lekerült a pelenka, kibírt simán 3-4 órát, soha nem kellett rohannunk.
De egyébként valahol megértem annak ellenére, hogy én nem szívesen pisiltetném oda, de nem húzom fel a szemem, ha más rákényszerül.
Tőlünk se 5 percre van a játszó. Igenis elmegyünk messzebb egy jobbért, ahonnan nem kétperc hazaszaladni.
És inkább ez, minthogy becsurogjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!