Van még valaki akinek a gyereke nem lett szobatiszta ovira?
Óvodaköteles, nem mondhatják, hogy nem mehet. Az én kisfiam 2 év 8 hónaposan kezdte az ovit, nem volt szobatiszta. Nálunk ilyenkor bugyipelust kérnek, nem csinálnak ügyet belőle.
3 év 1 hónaposan lett szobatiszta egyik napról a másikra. Előtte egy-két héttel pont ugyan ott tartott, mint 2,5 évesen, amikor először próbáltam szoktatni. Pár hetente rápróbáltam, egyszer belepisilt a wc-be, akkor valami átállt nála. Ez egy csütörtöki napon volt (épp itthon volt náthásan), hétfőtől pelus nélkül ment oviba. Az első napokban még otthon persze bepisilt sokszor, de innentől rohamosan fejlődött.
A köznevelèsi törvènybôl vesszük, hogy mehet!
Sok ovoda nem akar vacakolni a belisilos gyerekekkel. (Holott a mar szobatiszta gyerekeknèl is elofordul baleset)
Javaslom, hogy kèrd irasban az elutasitas indokolàsàt. Nem merik leirn, ha megis akkor jelentsd fel oket!
#3-as, onnan, hogy nálunk nem sértett tőrvényt az óvoda és bevette. Ez történt, onnan veszem...
Amióta kötelező az ovi a 3. életév utáni szeptembertől, nem utasíthathatják el a gyereket a szobatisztaság hiánya miatt. Pelenkázni nem köteles (veszélyes hulladék, stb.), de ha szükséges, akár 120-szor átöltöztetni igen, így értelemszerűen praktikusabb neki is, ha vállalja a napi 1-2 pelenkacserét. (De hallottam olyan oviról is, akiknél öltöztetés van, ez már a helyi vezető döntése).
Jelen!
Az én fiam tegnap volt 2,5 éves de felvették oviba korkedvezménnyel. Itthon pelus nélkül van, de 3-ból egyszer megy csak el magától WC-re, a többi alkalommal bepisil/kakil. Tudja, hogy hogy kell pisilni és hogy ha nincs rajta pelenka, akkor a WC-be kellene menni, de nem érdekli. Valószínűleg nem elég érett még rá. Ha kérdezem, hogy kell-e pisilni mindig nemet mond.
Jövő héten lesz a szülői, nem tudom, hogy így mehet-e egyáltalán, majd kiderül.
Megtehetik hogy nem veszik fel! Ma imum azt mondják ha erősködsz hogy oké felvesszük, de sajnos csak decbertol tudod hozni beszoktatásra!
Vedd le róla a pelenkát! Lehet naponta 20x kell utánna felmosni, átöltöztetni, de csak így lesz szobatiszta! Lányom ovi előtt 1 nappal ment el egyedül wc-re!
Szőnyeg félteker, kanapé letakar! Ez a legjobb módszer!
Igen, nem lett az. Augusztus 30-án született. Felmentést kértünk 1 évre a jegyzőtől, így most kezd majd 4 évesen.
Igen, kötelesek lettek volna bevenni, de a pelenkázást nem vállalták, csak azt, hogy napjában húszszor átöltöztetik.
Most komolyan mit nyert volna a gyerek? Ettől csak sérült volna, mivel nem az akarata hiányzott a szobatisztasághoz, hanem idegrendszeri éretlenség miatt nem sikerült.
3,5 évesen lett szobatiszta egyetlen egy baleset nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!