Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Bilire szoktatás és higiénia?

Bilire szoktatás és higiénia?

Figyelt kérdés

Lányunknál egy hónapja kezdtük el a bilire szoktatást. Ti megmossátok / megmostátok a gyerek kezét bilizés után? Az anyja nem teszi (én vagyok az apa), aki úgy "érvel" hogy nem ő tisztítja magát. Akár így, akár úgy, szerintem meg szokjon hozzá, hogy vécézés után megmossuk a kezünket. Váljon rutinná, azt hiszem ez a mi felelősségünk. Ma is csak teljesen véletlen láttam, hogy ebéd közben elmentek "bilizni", majd az anya anélkül, hogy megmosta volna a lányom kezét visszaültette az asztalhoz ebédelni. Egyébként majdnem mindent külön kell kérnem, ha éppen nem én csinálom, vagy mert nem vagyok otthon (fogmosás, ágynemű csere, adj vizet a gyereknek, kend be naptejjel, zárd be a gyerekzárat a csap alatt, ahol a hypo van, + száz másik dolog) ami mind a kettőnknek elég kellemetlen.

Mondjuk hívjuk így, kellemetlen...

Nos, én vagyok a kényszerbeteg, vagy az anyának valahogy meg kellene értenie, hogy ez a normális, vagy éppen higiénikus, a gyerek így tanul. Írjatok bármit, én már nem hiszem, hogy megharagudnék.

Köszönöm!

2019. aug. 21. 13:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
56%

Többek között ezért is váltam el, nem bírtam nézni, amit a gyerekkel művelt."

Legalább vitted a gyereket is magaddal? Vagy csak addig zavart, míg látod?

Kérdező, maradj te otthon vele és probléma megoldva. ;)

Szerintem az kritizálja csak, aki csinálja.

(Megmosom mindig a kezét bili után).

2019. aug. 21. 14:33
 12/13 anonim ***** válasza:
78%
Én elég kényszeres vagyok, kb minden után is kezet mosok 😅 Na, erre tanítom a gyereket is, hazaérünk, kézmosás, wc után kézmosás, ha piszkos lesz, kézmosás, kaja előtt kézmosás... szerintem egyszerűbb most rávezetni, tetszik is Neki, hogy pancsolhat egy kicsit, a bacikról nem is beszélve 😄
2019. aug. 26. 15:11
 13/13 anonim ***** válasza:
70%
Egyetéretek veled. Az a normális ha kezet mos ő is, így tanulja megy. Bölcsiben pelenkázás után küldik őket kezet mosni, pont ezért h rögzüljön nekik. Nálunk itthon annyira megszokta h wc után indul is kezet mosni, akkor is alapból indul ha hazaérkezünk vhonnan. Megszokta. Ez lenne a normális!
2019. aug. 26. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!