Bilire szoktatás és higiénia?
Lányunknál egy hónapja kezdtük el a bilire szoktatást. Ti megmossátok / megmostátok a gyerek kezét bilizés után? Az anyja nem teszi (én vagyok az apa), aki úgy "érvel" hogy nem ő tisztítja magát. Akár így, akár úgy, szerintem meg szokjon hozzá, hogy vécézés után megmossuk a kezünket. Váljon rutinná, azt hiszem ez a mi felelősségünk. Ma is csak teljesen véletlen láttam, hogy ebéd közben elmentek "bilizni", majd az anya anélkül, hogy megmosta volna a lányom kezét visszaültette az asztalhoz ebédelni. Egyébként majdnem mindent külön kell kérnem, ha éppen nem én csinálom, vagy mert nem vagyok otthon (fogmosás, ágynemű csere, adj vizet a gyereknek, kend be naptejjel, zárd be a gyerekzárat a csap alatt, ahol a hypo van, + száz másik dolog) ami mind a kettőnknek elég kellemetlen.
Mondjuk hívjuk így, kellemetlen...
Nos, én vagyok a kényszerbeteg, vagy az anyának valahogy meg kellene értenie, hogy ez a normális, vagy éppen higiénikus, a gyerek így tanul. Írjatok bármit, én már nem hiszem, hogy megharagudnék.
Köszönöm!
Többek között ezért is váltam el, nem bírtam nézni, amit a gyerekkel művelt."
Legalább vitted a gyereket is magaddal? Vagy csak addig zavart, míg látod?
Kérdező, maradj te otthon vele és probléma megoldva. ;)
Szerintem az kritizálja csak, aki csinálja.
(Megmosom mindig a kezét bili után).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!