Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi történik a javítóintézetben...

Mi történik a javítóintézetben? Milyen ott egy nap?

Figyelt kérdés
2010. júl. 11. 00:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Angolul tudók előnyben!!

Ez egy cikk egy amerikai javítóintézetről, pontosabban az ott elkövetett szörnyűségekről.

Angolul nem tudóknak nagy vonalakban írnám, hogy "túlélők" több évtized elteltével vallanak az ott történt dolgokról.

Volt egy külön épület ahova azokat a gyerekeket vitték be akik vétettek a szabályok ellen, ott pedig egy félkezű férfi szíjjal verte meg őket. Többen is voltak akiknek nem sikerült túlélniük a büntetést.

Nagyon finoman fogalmaztam. A cikkben rendkívüli realitással írják le a történteket.

Mióta elolvastam ezt a cikket a gyomrom mindig összeszorul, ha a javítóintézet szót meghallom.

2010. szept. 8. 20:33
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést!

A cikk linkje lemaradt:

[link]

2010. szept. 8. 20:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Na, jah. Amerikában simán lelőheted, aki magánlaksértést követ el. Itt meg ha megvéded a sajátodat és netalán baja esik annak, aki éppen bűncselekményt akar elkövetni, még te vagy a hibás. Azért nehogy már azt sajnáljuk, aki a saját hülyesége miatt javítóba és börtönbe kerül.
2010. szept. 9. 07:39
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

az ideírók 90%-a nem is tudja mi a fiatalkorúak börtöne, meg a javító intézet között a különbség, azért ez elég elszomorító, hogy úgy okoskodtok, hogy azt se tudjátok miről beszéltek.

Pécsett pl. fiatalkorúak börtöne van, nem javító.

Javítóba akkor kerül az illető, ha kisebb bűncselekményt követ el, és elöször, tehát ez egyfajta alternatív megoldás a fiatalkorúak börtöne előtt. Ide már 12 éves kortól lehet menni, és 19 év a max korhatár. Valóban járnak kötelező jelleggel mentálhigénés körökbe, és tanulnak is, sőt kimenőt is kapnak. Inkább nevelő jellege van.

A fiatalkorúak börtönébe, az megy aki már ölt, vagy testisértést követett el, esetleg többrendbeli lopás. A jobb fiatalkorúak börtönében szintén vannak mentálhigénés körök, tanulni pedig itt is kötelező, mivel iskolakötelesség van. 14-21 éves koráig lehet itt az ember. A javítóval ellenben ez már totális intézmény, sokkal keményebben őrzik a rabokat.

Dolgozni mindkét helyen lehet, igaz nagyon kevés pénzért (a szabadulásra kb. semmi se marad)

2010. okt. 10. 11:48
 15/15 anonim válasza:

Bár én csak az elmúlt napokba szereztem erről az oldalról tudomást, ezért csak most volt módom regisztrálni.

Rá térve a kérdésre:

Itt az utolsónak jelezném, hogy kicsiit el van tévedve.

Az 1978. évi IV. törvény a büntetőtörvénykönyvről illetve az ezek alapján meghozott kormányerejű rendeletek továbbá miniszteri rendeletek a 2012. évi C. törvény a büntetőtörvénykönyvről (új BTK) 2013. július 1-jei hatályba lépéséig 14 alattiak javítóintézetbe valamint fiatalkorúak BV-intézetébe sem kerülhettek.

Az új BTK hatályba lépésétől kezdve a súlyos életellenes cselekményekért (valamint ha jól tudom rablásért) 12-14 év köztiek maximum 4 évre kerülhetnek oda.

A Gyermekotthonok azok ahová mindig is kerülhettek kiskorúak is. De ez általában nem azonos a Javítóintézettel.!!!

2013. nov. 29. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!