Létezik olyan, hogy problémás baba? 5 hónapos babàm kezdetektől nehéz esett, lent írom milyen, találkozott mar valaki hasonló természetű, temperamentumú gyerekkel?
Előre is bocsi hosszú lesz..
Első hónapjaiban tipikus hasfájós baba volt, rengeteget sírt. Volt hoy napi 6-8 órát is, emellett keveset aludt. Aztán javult a helyzet, mikor egesz nap a babakocsit tologattuk. A durva sírás 6 hetesen csitult, de utána is egész napos nyűgös volt mikor nem aludt. Ez azóta is tart, néha vannak jobb periódusai, de kb napi 2 órat van el (elszórtan kisebb egységekben persze) nyugodtan, egyedül. Egyébként mindenen képes nyűglődni, olyan mintha hisztis lenne, meg akaratos és baromi türelmetlen, bár nem tudom ilyesmi mennyire létezik kisgyermek korban. Biztos hülyén hangzik de a figyelme is nagyon csapongó..
Amiket tud:
-forog (jobbra-balra) hátról hasra és neha fordítva is.
-hason tartja a fejét, de ha megmérgessdik repülőzik
-tárgyakat követ, hang iranyaba fordul, jatekokert pontosan nyúl
-mindent megfog, letépne, kitépni a helyérôl, és persze mindent rág, szájba vesz
-mosolyog, ha nevettetjük és ha van kedve
-figyel ha mondokazunk, énekelünk
-néha gügyög, de inkább visong
-tükörbe nem nézi magat, kukucs jatekra nem nevet egyenlőre.
Viszont éjjel alszik, és a nappali alvásával megvan ami kell neki.
Ez a nyűgösség viszont borzasztó, egész nap kűzd, nyekereg, nyűglődik, nyögdécsel, igyekszik, próbálkozik valamivel..
Az én gyerekem és szeretem, de néha mindketten azt mondjuk hogy szegény borzasztó elviselhetetlen. Vannak periódusok, amikor sokszor sir is mindenér, sehol se jo neki. Aztan abbahagyja hamar, de nem jo ha hasra fordul, nem jo ha visszaforditjuk, nem jo a jatszoszőnyeg, semmi sem jo, konkretan.
Tápszeres, de azzal nem hiszem hogy gond van, igaz sokat próbáltunk màr eddig, de a hasfajasnak már vége kell hogy legyen.
Sajat dokink, védőnőnk szerint rendben van. 6 hetesen elvittük egy masik dokihoz is. Ő azt mondta
6 hetesen, hogy asszimetrikus, feszes és izomtonus eloszlasi zavara van. Szerinte az ilyen babákbol lesznek az ADHD-s gyerekek. Voltunk neurologusnal is, ô rendben latta, szerinte van olyan gyerek akit 1 evig alig lehet elviselni aztan meghálálja. Mlst viszont nagyon elkeseritőnek latom a helyzetet.
Voltunk Devenyesnel, a Gezenguzban gyogytornan, babamasszőr is járt hozzá es még mindig ugyanott tartunk. Sőt szerintem egyre rosszabb. Most a TSMT-n gondolkozunk, alig birjuk idegekkel.
Neha felek hogy valami egyeb baja van (fogyatekossag, autizmus, genetikai elteres) ami ezt okozza.
Segitsetek, mit csinaljunk.. miben bizhatnábk?
Az én lányom hasonlóan nehéz eset volt. Kb. 3 hónapos koráig majd megbolondultam vele, utána már könnyebb lett, aztán jött a fiam, hát ő meg szerintem minden anyuka rémálma.
A kettő együtt, szerintem egyenes út a zárt osztályra. Igaz, 1,5 év korkülönbség van köztük, én azóta mindenkit lebeszélek róla, kell a nagyobb korkülönbség. Amúgy én azt hittem ez normális, hiszen gyerekek.
Aztán a húgom is szült egy gyereket, és egészen elképesztő. 2 naposan letette, elaludt egyedül, soha nem volt hiszti, mindig könnyen meg lehetett nyugtatni, egyedül elaludt mindig. Álom gyerek.
Amúgy nem akarlak megijeszteni, de nekem mindkettőről kiderült, hogy adhd. Jönnek nekem a mindenféle marhasággal, hogy nevelés kérdése, meg hogy a sok tévé, számítógép, de én egész biztos vagyok benne, hogy ők ilyennek születtek.
Persze ez nem törvényszerű, ki tudja mi bántja őket, fog, hasika, bármi, lehet, hogy még később könnyebb lesz a gyerekeddel.
A szomszédasszony fia is nagyon nehéz baba volt, most meg álom gyerek, suliban kitűnő tanuló.
Nekem is 5hós múlt 1én hasról hátra nem forog, amúgy minden stimt mint a kérdezőnél bár a tükörképére már egész korán reagált és ha bohóckodunk ezt élvezi viszont vízszintesen nincs el. Én amin mindíg aggódok h a sok ölben levéstől nem fog fejlődni a mozgása. Az etető székben még egész jól elvan de azzal is folyamatosan toligászni kell meg ugye a mozgását ez se fejleszti 😑
Szóval azt hiszem ebbe bele kell törődni 🤷🏻♀️
Köszönöm Mindekinek!
Annak is aki megértett és annak is aki türelemre intett. Valószínűleg azért bennünk is van hiba, türelmetlenseg. De valo igaz, én is hallottam már álom babákról..meg most hogy írtatok páran így az enyémhez hasonló nagyobb figyelmet kivanóról is.
Utolsó előttinek írnám, hogy 6 hetesen látta egy gyerekorvos (nem a mienk) mert kb reggeltol estig sirt es jart keze laba. Ő mondta nekem anno, hogy az ilyen babákból lesznek az adhd gyerkek. Persze gondolom van olyan aki kinövi, es van olyan aki nem.. meg gondolom van akinél a fogzas, növekedes, mozgás, stb okozza.. mindesetre sokszor nagyon kűzdelmesek a napok annak ellenere hogy nagyon szeretem őt.
Jaj elfelejtettem, hogy ezt leirtam a kerdesben is..🤦🏻♀️
Bocsanat mindenki, csak eddig még soha senki nem mondott hasonlo dolgokat és azonnal ez ugrott be.
Hát igen, mondják, hogy az adhd-nak már csecsemő korban is vannak jelei, de az is igaz, hogy lehet ilyen egy gyerek, és nem lesz feltétlenül adhd-s.
A türelmetlenségről meg annyit, hogy általában az kritizálja az ilyen gyerekek szüleit, akiknek vagy nincs gyereke vagy álomgyereke van. Én szívesen odaadtam volna a fiamat bármelyik bezzeganyának, hogy kezdjen vele valamit, ha tud.
Egyébként nekem most már 11 éves a lányom és 9 éves a fiam.
A lányom mindent elhagy, elfelejt, kb. 1 óra mire megeszik egy szelet kenyeret, ennek ellenére folyamatosan jár keze-lába, ezért folyton eltör, leejt, lever mindent. Szerencsére a nagymozgásokban nem jelentkezik ez a dolog, tehát legalább a tanórákon elül a suliban, viszont tulajdonképpen ébren alszik az órákon. Matek nem megy neki, képtelen két számot hiba nélkül összeadni, helyesírás is nehezen megy, abból már fel akarták menteni, de én még nem akartam, ezekből 3. A többi tantárgy 4-5, iskolában csak dicsérik, kedves mindenkivel. Viszont az önbizalma a 0-val egyenlő, az iskolai kudarcokat nagyon nehezen viseli, visszahúzódó, nehezen barátkozik, iszonyat sértődékeny, ő ugyanakkor beszólogat olyanokat, csak lesek, és fel sem tűnik neki, hogy ez sértő.
A fiam figyelemzavara enyhébb, neki inkább a magatartásával vannak gondok.
Remélem nálatok nem ez lesz a helyzet, de amúgy simán élhető így is a család, csak azt kell megtanulni, hogy a versengő szülői magatartást el kell engedni. Nem számít, hogy hogy olvas, hogy milyen tanuló, hogy lesz-e diplomája. Nem ezek a fontos dolgok.
Utolsó előttinek nagyon köszönöm!!!💞 Biztato, én ezzel már kiegyeznék! Örülök, hogy megisztottad velem!
Utolsónak.. olvasd el az azelőttit..🤪
Igen, vannak ilyen babák. Én voltam a legnagyobb ellenhatcosa a felkapkodasnak, a rajtam alvásnak és stb. Nekunk is van járokank egyébként és van hoy el is van benne. De amikor mondjuk 20-30 perce a nyűglődést hallgatom/hallgatjuk akkor igenis teszünk ellene. Egyrészt azért, hogy ne menjenek szét az idegeink, másrészt azért hogy a gyereke ne érezze azt hogy teljesen magára van hagyva. Tudom én is hogy régen simán ráhagyták ezt a babákra, meg rájuk zárták az ajtót.. háát.. az legyen a legnagobb hibám, hogy én ezt nem tudom megtenni. Pedig én/mi így is sokszor ráhagyjuk, és elsőre soha nem vesszük fel. Hanem inkább játékot adunk, mutatunk neki, vagy a járólából áttesszük a játszó szőnyegre. Hidd el hogy nem minden babával egyszerű.
Én minden rosszindulat nélkül írom neked,hogy ilyen egy 5 hónapos csecsemő. Biztos vannak kivételek, de általában nyűglődnek ébren, foglalkozni kell velük,ölben akarnak lenni, és szórakoztatásra vágynak :D A leírtak alapján teljesen normálisan fejlődik,bár orvos nem vagyok,az tény. Jónéhány gyereket láttam már,és mindegyiknek jár a keze lába,teljesen megszokott dolog ez ..
Szerintem inkább arról lehet szó,hogy másra számítottál ,azt hitted könnyebb lesz ,hisz a csapból is ez folyik ,hogy születik egy gyereked és minden rózsaszín meg habos babos.. Legyetek kicsit türelmesebbek,még nagyon kicsi, sokat kell vele foglalkozni de egyre önállóbb lesz, ahogy növöget. Ne mondd szegényre,hogy elviselhetetlen , mert ti vállaltátok .:-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!