Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet csinálni az ilyen...

Mit lehet csinálni az ilyen kölykökkel?

Figyelt kérdés

Egy elég nagy faluban lakunk, van egy iskolánk, ami elég közel van hozzánk. A probléma a 2-5.-es gyerekekkel van. Mikor elmennek a ház előtt mindig letörik a virágokat, beleszemetelnek az árokba, és ha rájuk szólunk, visszabeszélnek. Nagyon szemtelenek, ha mennek haza, folyamatosan ordibálnak, káromkodnak, elkezdik kiabálni a házunkra, hogy milyen ronda, milyen csúnya az ajtó (ami nem igaz) Édesanyám egyszer kint volt árkot takarítani, és egy kb. 8-9 éves elkezdte kiabálni hogy "dagadt disznó" Na ekkor megy fel bennem a pumpa, mert senki ne sértegesse a szüleimet! De hiába, csak messziről kiabálnak, utol érni nem lehet őket. És nem csak minket zavar, sok néni az utcában is panaszkodott már. Ha meg buszon vagyunk, sok a közeli falukból jár ide, ott is ordítás, szék rugdosás, volt hogy ütögetik az utasokat.

Nem tudunk mit tenni, még bőven fiatalkorúak (10 év alatt) és a soknak a szüleit sem ismerjük, mert mint mondtam sok máshonnan jár ide, meg sok család most költözött ide, és nem ismerjük őket. Ha buszon vagyok, legszivesebben megverném őket, hogy a mentő vinné el, de sajnos, ha csak felpofoznám, akkor mire hazaérnének, a történet úgy szólna, hogy megverte őket egy nagyobb gyerek. Gondolom sok szülő van itt, és ha ezt hallanák, hogy a fiukat, aki lehet hogy otthon nem rossz, megütötték, jönnének ide jobb esetben elbeszélgetni velem. A szép szó viszont semmit sem ér, a szóbeli fenyegetés sem, és mivel hármasával járkálnak, kiröhögnek és elszaladnak. Bár már nyáriszünet van, így is sokszor látom őket, meg éjjel jönnek a ház elé, mikor már kisöcsém (3éves) és nagymamám is aludna már, de nem tudnak, mert mert itt ordibálnak, (amit nem is tudok megérteni, hogy egy 9éves mit keres még 11-kor az utcán) és nem hagynak minket.

2010. júl. 4. 19:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a családotokban valami kisgyerek számára félelmetesnek, erősnek tűnő férfi? Annak kéne szólni hogy pár napot legyen ott nálatok, aztán mikor jönnek ezek, kimenne szépen a ház elé, elindulna a gyerekek felé, esetleg mondana valamit (persze semmi komolyat). Hidd el beszarnak tőle rendesen és többet elkerülik a környéketeket.
2010. júl. 4. 19:59
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én bemennék az iskolába az osztályfőnökéhez( írtad hogy 5.-es, így könnyű megtalálni). Elmesélném mi történt, és megkérném az osztályfőnököt beszéljen ő a gyerekekkel. Ha napokon belül nem rendeződne a dolog akkor elkérném a szülők címét és személyesen megbeszélném vele a problémát. /esetleg meghívnám magamhoz, hogy lessük ki a gyerek viselkedését együtt. Lássa csak a saját szemével mit művel a gyereke.
2010. júl. 4. 20:00
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
csúzli + csapágygolyó kombó :D
2010. júl. 4. 20:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Beszélnék a szüleivel ,és ha nincs változás akkor az osztályfőnökkel ,polgármesteri hivatalban a gyámügyessel.
2010. júl. 4. 20:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A polgármesternek, jegyzőnek lehet szólni: ha falu, akkor ismerik őket vagy a szüleiket, személyes ráhatással lehet próbálkozni.Nem a gyerek a hibás, normális nevelés, valami normális elfoglaltság kéne nekik nyárra.
2010. júl. 4. 20:05
 6/14 A kérdező kommentje:

Férfi rokon nagyon távol lakik, apám az egyetlen, de ő sem "félelmetes" és sajnos alig bír menni a lábával.

Nem tudom pontosan hanyadikosok, olyan másodikos, harmadikos, negyedikes, ötödikes gyerekekről van szó, mert ahogy nézem nem mind egy idős. És így nehéz dolgom van, főleg hogy 2 évfolyam van, ami 8 osztályt, és nyolc osztályfőnököt jelentene, úgy hogy nem is biztos, hogy abba az osztályba járnak. :(

2010. júl. 4. 20:05
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én az ilyen nagyszájú gyerekeknek annyit szoktam mondani,h "anyád nem fog örülni ha elmondom neki",mert nem ismerheti az anyja összes ismerősét,és inkább a biztosabb utat választja.;)
2010. júl. 4. 20:14
 8/14 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos ez a jövő.Neveletlen kölykök!Elmennék a szükőkhöz,és jól megmondanám nekik milyen a kisgyerekük.Ha csak mellébeszélnének,vagy engem oktatnának ki,szépen megkérdezném a nevelési módszerükről....megmondanám,hogy nem valami hatékony,aztán,megmondanám,hogy ha mégegyszer előfordul,megyek az önkormányzathoz,vagy a rendőrséghez,aztán megnézhetik magukat szülőként.
2010. júl. 4. 22:39
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem kicsit sok lett a ˇmegmondanámˇ-ból...:D
2010. júl. 4. 22:40
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A 20,14-es válasz járhatónak tűnik, mert ezek a gyerekek általában csak a szülői látókörön kívül merészek.

nálunk egyszer volt hasonló eset, én fogtam magam és fényképezőgéppel és kamerával kimentem a ház elé, és elkezdtem őket felvenni. ezen meglepődtek,, mire mondtam nekik, hogy most már van a kezemben bizonyíték, megyek az iskolába és a szüleikhez. Azóta más útvonalon járnak.

2010. júl. 5. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!