Súlyos fogyatékkal élő gyerekkel mit tud csinálni a
szülő? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
ugye ha valakinek születik egy súlyos fogyatékkal élő gyereke és felnő előbb utóbb testileg(mert sajnos egy szellemi fogyatékkal élő nem nő fel szellemileg)és a szülő is öregszik és sajnos egy idő után eljut odáig hogy már nem tud gondoskodni a gyerekéről, ilyenkor mit tud tenni vele? van egy másik gyereke is aki fiatalabb, de ha a szülő nem tudja már ellátni a fogyatékos gyerekét akkor "sózza rá" a másik gyerekére akinek már addigra családja van meg problémái.
ilyenkor mit lehet tenni?
egy elkeseredett szülő.
2010. jún. 18. 16:49
1/8 anonim válasza:
Sajnos ha a szülő nem bírja, marad a külső segítség, esetleg valamilyen otthon. A kisebb gyerekre ekkora terhet nem szabad rátenni, egész életében nem lehet ezt tenni vele. Vagy egy segítőt oda kell venni, aki tud segíteni a gondozásában, de ennek is komoly anyagi vonzata van, az biztos. Sajnálom, nem látok már megoldást.
2010. jún. 18. 16:57
2/8 anonim válasza:
Szia!
Én javasolom hogy a beteg gyereked aki már lehet nem is gyerek add be egy speciális intézménybe, ahol szintén fogyatékosok élnek.
2010. jún. 18. 17:05
3/8 anonim válasza:
Nemcsak otthonok léteznek. Vannak napközik is, ahova értelmi és/vagy testi sérült gyerekek, fiatalok járnak. Ha nem az a cél, hogy "lepasszolja", a napközbeni ellátását meg lehet máshogy is oldani.
2010. jún. 18. 17:12
4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
az a baj sajnos az otthonokkal is hogy elég drágák és a mai világban mikor szinte a rezsit épphogy kitudják fizetni az emberek és talán még kajára is jut nincs pénzük plusz kiadásokra :(
hiába kap juttatásokat a gyerek azok édes kevesek sajnos :s
és a kisebbik gyerekre pedig ezt nem sózhatom rá h plusz még költségei legyenek :(
2010. jún. 18. 17:27
5/8 anonim válasza:
Én egy hasonló cipőben járó anyuka vagyok. Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék arra mi lesz a lányommal ha én már nem bírom. Tudom, nem lehet a testvérekre ekkora felelősséget-terhet tenni, de titkon remélem, hogy maguktól segítenek majd rajta. Amúgy már most is nagyon nehéz ( 13 éves ) fizikailag és lelkileg is.
Szerintem nem lesz más lehetőség csak valamilyen otthon vagy intézet ahonnan a testvérek néha kihozzák magukhoz. Én eddig jutottam magamban, komolyabban még nem foglalkoztam a dologgal, inkább homokba dugom a fejem, pedig a párom mondogatja, hogy el kellene már a gyerek ügyét egyengetni.
2010. jún. 18. 18:05
6/8 anonim válasza:
Nálunk is sérült a kislány, de ő még pici. A környezetemben élők akiknek nagyobb a gyerkőc és már nem tudják tovább ápolni (vagy esetleg annyira spec. ápolásra szorul, amit otthon lehetetlen megoldani) intézetbe adják. Persze ezt könnyű mondani, de annál nehezebb megtenni. Legtöbbször a pénz is gondot jelent. Esetleg nem lehet ezt kérvényezni, hogy segítsenek a finanszirozásban?
2010. jún. 23. 14:55
7/8 A kérdező kommentje:
igen az intézet a megoldás de pl egy autista gyerekkel akinek megállapították h önálló életvitelre soha nem lesz képes de öntudata van h nem akar intézetbe avgy napközi otthonba menni, de viszont meg sem tudna egyedül élni azzal mit lehet csinálni? alapvető dolgokat nem tud megcsinálni :S kb lemaradt egy 8 éves ygerek szintjén :S
2010. jún. 25. 16:28
8/8 anonim válasza:
együttérzek veled.én fiam 12 éves,soha nem adnám otthonba,habár én tudom sajnos hogy nem érheti meg a felnőttkort(igyis 4 évet jósoltak neki),habár ezt nehéz elfogadni.nekünk jelenleg a mindennapok is rettentő nehezek.több mint 40 kiló.napjában többször felültetni lefektetni,pelenkázni stb.nem tud sajnos még felülni vagy megmozdulni sem.nehéz dolog,sajnos segiteni nem tudtam,de ne érezd magad egyedül a problémáddal
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!