Mégis mit lehet egy ilyen gyerekkel kezdeni? Már kezdjük teljesen feladni.
Persze a suli a hibás, ahol a többi gyerek tud tanulni csak ez az egy nem.
Sajnos nagyon rosszul lett nevelve, elengedtétek , biztos azt csinált amit akart.
Most már amikor látja hogy úgy sincs következménye, akkor minek tanuljon.
Mégha nem is jó ezt hallani de ti vagytok a hibásak a neveléssel.
Vissza tudod idézni, mikor kezdődött ez, egyik pillanatról a másikra történt, vagy kiváltotta valami?
Pszichológus (iskolapszichológus ha van, vagy elvinni magánúton egyhez, akikről j ó vélemények vannak) hátha tudna segíteni. Valamiért nem érzi magát motiváltnak, esetleg valami történt vele, amiről nem tud-akar beszélni, a magatartás-probléma is annak a jele, hogy nem érzi jól magát a bőrében...
Ha rokon, akkor szerintem te nem tudsz intézkedni, 1000 oka lehet a dolognak, ezeket te nem feltétlenül tudod.
Orvosi vizsgálatra kell vinni, lehet, hogy lelki dolgok vannak a háttérben, esetleg fejlődési gondok stb.. Családsegítő szolgálat is segít. Egyébként meg ha nem kérnek segítséget, akkor hiába a jóakarat, nagyon megbánthatod őket, ha beleavatkozol a család gondjaiba.
Valami oka biztosan van. Ez azért több, mint, hogy rosszabb a gyerek, mint az átlag. Én továbbra is vinném szakemberhez, hogy kiderüljön, hogy mi a baj. Nem azért, hogy a szakember hasson rá, hogy tanuljon, hanem azért, hogy először is kiderüljön, hogy mi a probléma.
Ha jól értem a szülők elváltak. Talán ez is megviselte. Vagy a szülő új párjával nem jött ki. Bármi lehet. De ilyen fokú rossz magatartásnak, nem tanulásnak szerintem van konkrét oka.
Ameddig nem azzal foglalkoznak, hogy ezt kiderítsék, addig nem is fogják megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!