Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2 éves kislányom tépi a saját...

2 éves kislányom tépi a saját haját. Kihez forduljak ezzel a problémával?

Figyelt kérdés
Nem mérgében tépi, hanem pont olyan "relaxációs" tevékenységként, pl. elalváskor.
2010. júl. 1. 23:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem idegből csinálja akár te is megpróbálhatod leszoktatni róla. Első körben legalább is megpróbálnám, mert egy két éves már jól kezelhető.
2010. júl. 2. 01:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Senkihez nem kell, ha tényleg nem idegből tépi.Ez olyan rossz szokás mint a körömrágás, vagy kinövi vagy nem:)Van agresszív függőség is, én is abban szenvedek, mert még a jóisten sem tud leszoktatni a körömrágásról.Félek is,hogy majd a lányom is rászokik ha látja.

Szerintem azzal nem ártasz ha megfogod a kezét amikor elkezdi tépni és elmondod,hogy nem lesz szép dús haja mint a Barbie babájának (vagy valami másnak aminek van szép nagy haja):)

2010. júl. 2. 13:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is megfogom a kezét, mikor tépkedi a fiam elalváskor a haját, meg a kezébeteszem a takaróvéget vagy a kispárnáját, de nem engedem én sem. Viszont ha rövid a haja, egyáltalán nem piszkálja. Gyanitom, hogy a fülénél idegesiti, csikizi. Tudom, nem megoldás a hajvágás egy kislánynál, de ha a fülétől elcsatolod egy igen vékony hullámcsattal esetleg?
2010. júl. 2. 14:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

MI is keresztül mentünk ezen, pár hét volt az egész, utána leszokott róla.

Én is mindig megfogtam a kezét és megmutattam, hogy mennyi hajszálat tépett ki.

2010. júl. 5. 07:50
 5/6 anonim válasza:

A keresztlányom a fülbevalóját húzkodta ugyanígy. 2 éves. Alvás közben is, volt, hogy evett, és közben húzogatta a fülbevalóját. Valószínűleg észre sem vette. Mi erre olyan megoldást találtunk, hogy kivettük neki, majd egy pár hónap múlva visszatettük. El is felejtette.

Nem lenne nálatok célravezető egy hajvágás?

2010. júl. 6. 00:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azóta elvágtuk a haját egészen rövidre. Most egy fokkal jobb a helyzet, mert nem tudja úgy rácsavarni az ujjaira és így nem is tudja kitépni. De még most is birizgálja a fejét.
2010. júl. 7. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!