Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan kell kezelni egy...

Hogyan kell kezelni egy gyerek hisztijét fizikai erőszak nélkül?

Figyelt kérdés

2018. dec. 11. 19:14
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
91%

Rossz kategória. Egy 3 évesnek mi köze van a kamaszokhoz?

Egyébként nekünk is inkább az ignorálás jön be. Ha hiszti közben átölelem, olyan erővel veti hátra magát, feszíti ki, hogy az életveszélyes.

Hiszti után nyilván megbeszéljük, hogy miért viselkedett így és jöhet az ölelés, bújás, de közben nem működik.

2018. dec. 11. 22:20
 12/33 anonim ***** válasza:
19%

5,8,9-nek van igaza.

Alapszabály: amikor a gyereked a legundokabbul viselkedik, akkor van leginkább szüksége a szeretetedre!

Mindig átöleltem, és ez mindig bevált. Még akkor is, amikor csapkodott felém (meg nem ütött soha).

Soha nem próbáltam hangerővel vagy tettlegességgel fegyelmezni. Inkább meggyőzéssel, értelmes szóval, öleléssel. A gyerek utánzással tanul, nem mindegy, hogy kamaszkorában (és felnőttkorában) milyen tanult viselkedésmintát fog előszedni a puttonyából.

És az előbbiek egyáltalán nem azt jelentik, hogy engednék a hisztinek.

2018. dec. 11. 22:44
 13/33 anonim ***** válasza:
83%

"Soha nem próbáltam hangerővel vagy tettlegességgel fegyelmezni. Inkább meggyőzéssel, értelmes szóval, öleléssel"

Nah, hát persze...

Osztom a "neoliberális" fszság nézetet ezzel kapcsolatban. Nem minden hiszti és rinya egyforma, így nem is működhet mindig a tutujka.

A szomszéd is biztosan így "neveli" a gyerekeit, mert a szülők hangját soha nem halljuk, csak a gyerekek ordibálnak és hisztiznek 0-24ben. Rohadt fárasztóak, mikor este 11kor dobja el magát valamelyik gyerek és kezd bele a fél órás ordításba.

Helyzete válogatja, de egy ordítva toporzékolót nem fogok ölelgetni, és az észérveket is suttba dobhatjuk, ugyanis ilyenkor lehúzódik náluk a roló. Az átnézek rajta egy ideig hatékonyabb tud lenni, ha a helyzet is adott (ott vagy vele, csak épp a hisztit szrod le)

2018. dec. 12. 06:53
 14/33 anonim ***** válasza:
72%
Én úgy ahogy már írták, nem foglalkozok vele, átlépek rajta, leszarom. Abba szokta hagyni, és ritkult is, mára már megszűnt teljesen. Egy extrém esetre emlékszem, amikor ritkahisztis volt, akkor kapott egy pohár hidegvizet a nyakába. Szerintem emiatt sem csinálja már :D
2018. dec. 12. 07:03
 15/33 anonim ***** válasza:
92%

Van egy 3 évesem, most kezdi csak igazán a hisztiket. Szerintem minden hiszti alapja ha a gyerek éhes vagy fáradt vagy unatkozik. Még a "de én csokit akarok" hisztit is ezek váltják ki-legalábbis nálunk.

Én ilyenkor letérdelek mellé, a szemébe nézek, és megkérdezem tőle: mi a baj, mit szeretnél? Általában kapok rá választ. Ha nem, akkor folytatom, kérdezgetem: éhes vagy, unatkozol? Játszon veled anya? Stb. Szinte mindig beválik. Persze van olyan hiszti amin látom higy műbalhé, és ha nem tudunk dülőre jutni, akkor én is otthagyom, de előtte mondom neki hogy butaság ez a hiszti :)

A legfontosabb sztem a kommunikáció. Egy 3 évessel simán meg lehet ezeket beszélni, okosak, megértik.

2018. dec. 12. 09:43
 16/33 anonim ***** válasza:
71%

5# osztom.

Én is bevezettem hogy megölelem igaz már nagyobb. Sokkal hamatabb abbahagyja mintha hodeg viz alá rakod....

2018. dec. 12. 13:20
 17/33 anonim ***** válasza:
27%

Utolso vagyok es osztom Goldmundot

"Akkor szeress a legjobban, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van rá leginkább szükségem."

2018. dec. 12. 13:25
 18/33 anonim ***** válasza:
47%
Akkor én vagyok a kivétel. Tükröt tartok neki. Ha ordít egy csokiért a bevásárló központban. Nem figyelek rá még jobban még hangosabban csinálja, mert anya nem fogja fel, hogy mi a bajom. Ki kapcsol ilyenkor a kis agya ha hosszú magyarázkodásba kezdek nem fogja fel. Pl ha te ki vagy akadva vmin. Melyik a jobb barátnő? Aki együtt érez veled vagy aki ott hagy? Le kell fordítani babanyelvre az ő szomorúságát pl csoki, csoki, nincs csoki, ettől szomorú vagy. 1percen belül ezzel az együtt érzéssel a hiszti 50%-a minimum 50% kezelhető. Amikor már nem borítja el a kis agyát a düh már lehet vele normálisan beszélni és el terelni a gondolatát. Jobb letérdelni hozzá, hogy egy szinten legyünk és azt érezze, hogy ő bizony fontos és foglalkozok vele és megértem az érzéseit.
2018. dec. 12. 15:09
 19/33 anonim ***** válasza:
47%
#10, vangyerek, akinel bevalik, ha hagyod, de nemmindegyiknel. Nekem is ez volt eredetileg a strategiam, de addig orditott minden ilyenalkalommal, mikor rahagytam, mig az olembe nem vettem, ha otthon voltunk, es betettem a szobaba, kepes volt veresre karmolni magat, ahelyett, hogy kijott volna a szobabol. Ha megolelem, sokkalgyorsabban megnyugszik. Attol meg lehet hatarozottnak lenni, es megakadalyozni a helytelen viselkedest.
2018. dec. 12. 15:40
 20/33 anonim ***** válasza:

"Nem kell megvenni az akármit, vagy megengedni, amit lőzőleg megtiltottunk, de mellette maradni, együtt érezni, megnyugtatni (kit ahogyan lehet) nagyon is kell2

úgy látom, ebben sokan egyetértünk. 5-ös voltam.

2018. dec. 12. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!