Hogyan kell kezelni egy gyerek hisztijét fizikai erőszak nélkül?
Rossz kategória. Egy 3 évesnek mi köze van a kamaszokhoz?
Egyébként nekünk is inkább az ignorálás jön be. Ha hiszti közben átölelem, olyan erővel veti hátra magát, feszíti ki, hogy az életveszélyes.
Hiszti után nyilván megbeszéljük, hogy miért viselkedett így és jöhet az ölelés, bújás, de közben nem működik.
5,8,9-nek van igaza.
Alapszabály: amikor a gyereked a legundokabbul viselkedik, akkor van leginkább szüksége a szeretetedre!
Mindig átöleltem, és ez mindig bevált. Még akkor is, amikor csapkodott felém (meg nem ütött soha).
Soha nem próbáltam hangerővel vagy tettlegességgel fegyelmezni. Inkább meggyőzéssel, értelmes szóval, öleléssel. A gyerek utánzással tanul, nem mindegy, hogy kamaszkorában (és felnőttkorában) milyen tanult viselkedésmintát fog előszedni a puttonyából.
És az előbbiek egyáltalán nem azt jelentik, hogy engednék a hisztinek.
"Soha nem próbáltam hangerővel vagy tettlegességgel fegyelmezni. Inkább meggyőzéssel, értelmes szóval, öleléssel"
Nah, hát persze...
Osztom a "neoliberális" fszság nézetet ezzel kapcsolatban. Nem minden hiszti és rinya egyforma, így nem is működhet mindig a tutujka.
A szomszéd is biztosan így "neveli" a gyerekeit, mert a szülők hangját soha nem halljuk, csak a gyerekek ordibálnak és hisztiznek 0-24ben. Rohadt fárasztóak, mikor este 11kor dobja el magát valamelyik gyerek és kezd bele a fél órás ordításba.
Helyzete válogatja, de egy ordítva toporzékolót nem fogok ölelgetni, és az észérveket is suttba dobhatjuk, ugyanis ilyenkor lehúzódik náluk a roló. Az átnézek rajta egy ideig hatékonyabb tud lenni, ha a helyzet is adott (ott vagy vele, csak épp a hisztit szrod le)
Van egy 3 évesem, most kezdi csak igazán a hisztiket. Szerintem minden hiszti alapja ha a gyerek éhes vagy fáradt vagy unatkozik. Még a "de én csokit akarok" hisztit is ezek váltják ki-legalábbis nálunk.
Én ilyenkor letérdelek mellé, a szemébe nézek, és megkérdezem tőle: mi a baj, mit szeretnél? Általában kapok rá választ. Ha nem, akkor folytatom, kérdezgetem: éhes vagy, unatkozol? Játszon veled anya? Stb. Szinte mindig beválik. Persze van olyan hiszti amin látom higy műbalhé, és ha nem tudunk dülőre jutni, akkor én is otthagyom, de előtte mondom neki hogy butaság ez a hiszti :)
A legfontosabb sztem a kommunikáció. Egy 3 évessel simán meg lehet ezeket beszélni, okosak, megértik.
5# osztom.
Én is bevezettem hogy megölelem igaz már nagyobb. Sokkal hamatabb abbahagyja mintha hodeg viz alá rakod....
Utolso vagyok es osztom Goldmundot
"Akkor szeress a legjobban, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van rá leginkább szükségem."
"Nem kell megvenni az akármit, vagy megengedni, amit lőzőleg megtiltottunk, de mellette maradni, együtt érezni, megnyugtatni (kit ahogyan lehet) nagyon is kell2
úgy látom, ebben sokan egyetértünk. 5-ös voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!