Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pszichológushoz vagy nevelési...

Pszichológushoz vagy nevelési tanácsadóba mennél inkább 5 évessel?

Figyelt kérdés
Az óvodapedagógusok jelezték, hogy néha bántja magát, kukiját húzkodja, haját akarja tépni, stb, túlhallás sem kizárt.
2018. dec. 7. 20:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Hiába az SNI kód és a kiírt fejlesztés, ha nem speciális intézménybe viszi az ember a gyereket... Se fejlesztes, se logopédia...

A fejlesztést úgyis magánúton kell megoldani, ha szükséges."

A nem spec. iskola nem tehet rola, hogy egyszeruen nincs fejlesztopedagogusa...

2018. dec. 27. 01:08
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem állítottuk, hogy tehet róla. Viszont ha a kiírt fejlesztések úgysem valósulnak meg, onnantól kezdve nincs is értelme elvinni a gyereket a Nevelési Tanácsadóba. Mert leírják, hogy a gyereknek ilyen-olyan tanulási gondja van. Kapjon fejlesztést. Ja, fejlesztés nincs. A tanár meg onnantól kezdve széttárja a karjait, hogy ő ezt nem tanulta, gyógypedagógus nem elérhető az iskolában, akkor inkább oda se vidd a gyereket, mert neki ez nem megoldható feladat. Mindkét gyerekemmel átéltem ezt, tudom, miről beszélek. Közben meg már a gyerekek 30-40 %-a problémás, csak éppen nem írják le. Akkor mi a megoldás? Nem kell leírni egyikről sem. Segíteni úgysem fognak, bélyeg meg nem kell. A fejlesztést meg megoldom magánúton, köszi szépen.
2018. dec. 28. 20:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Sajnos a tapasztalatom ugyanez amit az utolsó 4 válaszadó is leírt...semmi ertelma a nevtaba vinni, döbbenet hogy az elvileg segítség mögött valójában micsoda szövevényes anyagi érdekek húzódnak az intézmények közt...ha nem velünk történik, el se hiszem, tuti azt mondanám magamra, hogy ez a nő üldözési mániás..😭😭😭

Nagyon jó, ha magánúton meg tudjátok oldani, majd Te fogod látni, érezni, hogy a gyereknek mi a jó, saját magad fogod tudni diagnosztizálni őt,mert kb. pár hónap alatt kiolvasol mindent a témáról, és fel fogod ismerni hogy mi az, ami neki van, ha van..

Azért kívánom, hogy ez 'csak' valami kisebb szorongásos dolog legyen az óvodai megfeleléstől, vagy ilyesmi...

2019. jan. 6. 01:20
 14/15 anonim ***** válasza:

"ha a kiírt fejlesztések úgysem valósulnak meg, onnantól kezdve nincs is értelme elvinni a gyereket a Nevelési Tanácsadóba"

Annyi értelme lenne, hogy a tanár felhatalmazást kapjon rá, hogy felmenthesse a gyereket ebből-abból, többletidőt adhasson dolgozatíráskor, stb. Szerintem ha ezekből sem kértek, a gyerekkel szúrtok ki. (Meg a tanárral is, de az most mellékes.)

2019. jan. 6. 10:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, ez sajnos már nem igaz, mert a tavalyi Taigetosz-törvénnyel megszüntették a felmentéseket. Most már csak sajátos nevelési igényű gyermek kaphat felmentést, amelyet nem a Nevtan ad ki. Az meg elég komoly bélyeg, több iskola fel sem vesz sni-s gyereket. Arról nem beszélve, hogy a Szakértői Bizottságban sem dobálják. Nekem mindkét gyerekem sni-s, nagyon-nagyon megbántam, hogy engedtem. Az iskola amúgy kap értük több pénzt, a szülő nem. (Bizonyos sni-kre igen, pl. testi fogyatékos, autista stb, de nem mindre). A lényeg, hogy én is kértem, hogy mentsék fel helyesírásból a lányomat, de nem voltak rá hajlandók, azt mondták, akkor soha nem tanulja meg. Ezek után nem is értem a Taigetosz-törvényt, amit arra hivatkozva hoztak, hogy boldog-boldogtalant felmentettek, és a gyerekek nem tanulják meg a helyesírást. Kit mentettek fel? Nem volt az régen sem olyan egyszerű.
2019. jan. 6. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!