Milyen pszichológust ajánlotok 10 éves kisfiúnak pánik és szorongás kezelésre?
Nem egyértelmű nekem, hogy tőled (tőletek) ezekre a kérdésekre milyen reakciót kap? Csak rögtön orvoshoz viszed, vagy megnyugtatod, beszélgetsz vele, érezteted rendesen, hogy mellette állsz? Öleléssel, a saját nyugodt tested érintésével igyekszel normalizálni az ő testi tüneteit is? Biztos családi háttérnek érezhet titeket, így, hogy nem éltek együtt? Foglalkoztok vele eleget?
(Ha mindent megteszel hagyd figyelmen kívül a fentieket.)
Az iskolákban van pszichológus, a legegyszerűbb talán az ő felkeresése lehet. Ezen kívül pedig valószínűleg nem az az egyetlen pszichológus (gyermekpszichológus) van a környéketeken, keresd fel a következőt.
Nincs még gyerekem, de én a saját, és környezetemben tapasztaltak alapján azt látom, hogy egy ennyi idős gyerek legjobb pszichológusa az édesanyja vagy az édesapja. Esetleg ha külön utánaolvasol, hogy az ilyen korban, ilyen élethelyzetben lévő gyerekeknél mi okoz szorongást, és azt hogy kell kezelni, az is sokat segíthet. Rengeteg könyv, cikk van ebben a témában.
Ha a Pedagógiai Szakszolgálathoz fordulsz, ott aláírathatnak egy papírt, hogy a másik szülő is beleegyezik a vizsgálatba, terápiába. (Tanulási képesség vizsgálatánál biztosan, ilyen esetben valójában nem tudom.)
Az viszont biztos, hogy ez mindig bemondás alapján történik, soha nem ellenőriztük a szülő állítását.
Nevtant hívd fel, vagy a családsegítőt, ott van ingyenes gyerek pszichológus. Lehet neked is szükséged van rá, hisz a gyerek általában csak tünet, meg az apuka ellenállása is kivalthatja ezt a félelmet gyerekben...
Ha gyógyszer kell, akkor majd megmondjak hova tartoztok gyerekpszichiátriára...
kitartást, jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!