Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tehetnék még? A középső...

Mit tehetnék még? A középső lányom meddig csinálja ezt?

Figyelt kérdés
Teljesen tanácstalan vagyok már a 4,5 éves lányom miatt. 2 hónapja született kistesó. 3-an testvérek. A nagynál nem volt anno ilyen kiborulás a kistesó miatt . Állandóan mindenért csattan,ordít,visit. Éjszaka is !!! A pici már rég átalussza az éjszakát és 4 éveshez kell milliószor felkelni nem akar normális etelt -enni,elkezdte a nővérét harapni stb .Állandóan sír! A picit nagyon szereti,sokat simogatja stb. mégis teljesen kifordult önmagából. Tudatosan készítettük fel a tesóra. Rengeteget -beszélgettem és -beszélgetek vele .Sokszor megyek el vele kettesbe vásárolni ,sétálni,játszóra. Az apja szinten. Sőt!! kezd odáig fajulni ,hogy a pici van mellőzve miatta .Nem mertem magam mellett altatni a kicsit,mert akkor már kiborult a lányom. Nagyon nagyon nehezen indult a tejem és igény szerint kellett volna szoptatnom ergo éjjel nappal .Mivel állandóan cicin volt a pici a nagy éjjel nappal ordított,hogy vele nem foglalkozom .Olyan lelkiismeret furdalásom lett,hogy a stressz és a kapkodós szopik miatt teljesen elapadt a tejem . Már lassan enni sem eszem úgy próbálom az időt facsarni. Most ugye nyári szünet van. Már nem tudom mit tehetnék,mert a rengeteg szeretet ,beszéd a közös programok már a pici rovására sem elegek. Néha már attól félek,hogy a baba lesz lelki beteg ,mert negyede annyi időn sincs rá a középső miatt ,mint anno a 2 nagyra .Nem tudom már mit tehetnék. Pszichológus megnézte. Azt mondta okos ,intelligens kislány majd idővel elmúlik. És addig ??? Lassan 24 órás cirkuszok vannak .Meg szó szerint a mindennapos állandó sírások hisztik . Én meg megyek tönkre.

2018. júl. 30. 07:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
49%

Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy éjjel nappal a melleden kellene lógnia a gyereknek, de mindegy.

Próbáld meg a lányodat bevonni a picivel kapcsolatos feladatokba. Legyen valami, ami az ő dolga, ami nagyon fontos, amit csak o tud megcsinálni; kiválasztani az aznapi ruhát, megfésülni, stb. Meg csak 2 hónapja esett ki a legkisebbnek járó figyelemből, nem reális elvárni, hogy ez azonnal megfeleljen neki. Nem kell sok külön program, pláne ha a legnagyobbal sincs, inkább együtt, mindenbe bevonva kell a napokat alakitani

2018. júl. 30. 07:45
 2/18 A kérdező kommentje:
Természetesen bevan vonva. Pl a fésülés mindig az ő feladata. Ő választja ki a pici ruháját is . Ez alap ..mondom igyekeztem nagyon tudatosan készülni rá. De marad az idő a várakozás. Remélem hamar átlendülünk ezen 😥
2018. júl. 30. 07:53
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Hallottál már a középső gyerek szindrómáról? Biztosan fog javulni a helyzet idővel, de lehet, hogy soha nem lesz minden tökéletes.
2018. júl. 30. 08:20
 4/18 A kérdező kommentje:
Azt annyira sajnálnám !! Annyira rendben volt minden !!
2018. júl. 30. 08:36
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
Mikor volt rendben minden?
2018. júl. 30. 08:37
 6/18 A kérdező kommentje:
Azt annyira sajnálnám !! Annyira rendben volt minden !!
2018. júl. 30. 08:42
 7/18 A kérdező kommentje:
A pici születése előtt
2018. júl. 30. 08:43
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet, hogy a kistesó miatt újra dackorszakos lett. És nem lehet, hogy apa vagy nagyszülők elvigyék egy hétre nyaralni a két nagyobbat? Hátha ez visszazökkentené kicsit mindnyájatokat. Egyébként szoptatás közben is lehet a többi gyerekkel lenni, én simán legóztam vagy mesét olvastam, de van barátnőm, aki séta közben kendőben hordta a babáját, kérdeztem, alszik-e, mondja "ááá nem, épp eszik" - szóval tényleg semmit nem lehetett látni belőle.
2018. júl. 30. 10:15
 9/18 A kérdező kommentje:
Nekem a szoptatás nem volt egyszerű. Konkrétan nincs mellbimbóm és védővel speckó pózokban ment csak .De ez már mindegy is . Elakarta mosz vinni anya magához pár napra de nem hajlandó menni.
2018. júl. 30. 14:47
 10/18 A kérdező kommentje:
Utolsó amúgy igazad van ! Ez tényleg mintha egy második dackorszak lenne
2018. júl. 30. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!