Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Fel lehet-e jelenteni egy...

Fel lehet-e jelenteni egy családot a Gyámhivatalnál, az alábbi okok miatt?

Figyelt kérdés
Kb. 2 éves kisgyerekük van, aki állandóan ordít, üvölt, látszik rajta, hogy szenved a gyermek, nagyon sajnálom. Az apuka bulímiás, amit abból lehet tudni, hogy télen-nyáron köhög-öklendezik és szerintem a gyermek megijed ettől, fél, mert ő még nem érti, hogy ez miért van. Egyébként úgy tudjuk, nem bántalmazzák a gyermeket, gondoskodnak róla rendesen, de így nincsen biztosítva a gyermek egészséges lelki fejlődése. Ezen okok miatt fel lehet őket jelenteni a Gyámhivatalnál?
2018. júl. 4. 20:55
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Én refluxos vagyok, ha nem szedem a gyógyszert, én is folyton köhögök a savtól, kutyorog a nyelőcsövem. Honnan tudod H bulimiás? Ha az is lenne, nem hiszem hogy akkora törést okozna a gyerekben, hogy elvegyék. Engem anno a bíróság pl az alkoholista anyámnak ítélt. Csak extrém esetekben veszik el... De ha akarsz egy tortúrát nekik valszeg a semmiért... Eléggé sok a szabadidős.
2018. júl. 4. 21:31
 12/32 anonim ***** válasza:
96%
Lehet asztmás, allergiás, pl. Porra, vagy emberi hülyeségre... mindig köhög, ha a közelben vagy?
2018. júl. 4. 22:09
 13/32 anonim ***** válasza:
95%
mindig azt hiszem, hogy van egy szint, aminél mélyebbre nem lehet süllyedni, de voalá, megint csalódtam.
2018. júl. 4. 22:14
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Apuka bulimiás... :D Egy perce ezen röhögök.

Szerintem téged agyon kéne ütni, ne pfázz bele abba, amihez semmi közöd. :D

2018. júl. 4. 22:15
 15/32 anonim ***** válasza:
75%

Máskor meg azon megy a felháborodás, hogy miért nem tett senki semmit, mikor nyilvánvalóan látniuk kellett volna, hogy baj van egy családban és szólni valakinek, segítséget nyújtani...

Kedves kérdező, amit leírtál, az alapján én azt gondolom, hogy egyáltalán nem biztos, hogy baj van ebben a családban. Nem tudom, neked van-e gyermeked, ha nincs, akkor teljesen érthető, hogy egy normális kétévesről is úgy érzed, hogy állandóan üvölt és biztos valami baja van. Ezt egyszerűen nehéz megérteni, amíg a saját gyerekeddel át nem éled. De ha van saját gyereked, akkor is megszépíthette az idő az emlékeket, meg amúgy is minden gyerek más.

Viszont a kérdésedet nem sikerült valami tapintatosan megfogalmazni. Érdemes belegondolni abba, hogy mikor más elolvassa a kérdésed, milyen benyomást kelt. Így, ahogy leírtad, eléggé a mindenbe beleszóló kotnyeles szomszéd jut az ember eszébe sajnos. Arra is gondolj, hogy egy nem ideális család is sokkal-sokkal jobb, mint intézetben nevelkedni, ezért a családból kiemelés csak a legvégső megoldás.

2018. júl. 4. 22:42
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Aki bulimiás vagy más evési rendellenessége van nem az utcán fog nekiállni öklendezni, mivel az nem szervi gond hanem pszichés. (az ilyenek titokban hánytatják magukat) A köhögés/ öklendezés alapján inkább valami szervi baja lehet.

Ha ennyire aggódsz a gyerekért mert sír legyen annyi vér a pucádban, hogy 1x átmész és a szülők szemébe kérdezed, hogy minden rendben van e, mert te folyamatosan a sírást hallod. A reakciójukból meg már le tudsz venni valamit. :S

2018. júl. 5. 05:32
 17/32 A kérdező kommentje:
Egyébként a közös képviselő akarja őket feljelenteni, nem én. A gyermek szenved, egyértelmű, az orditásából egyértelműen érezhető. Az apukát többször látom süteménnyel a kezében hazajönni és étteremben dolgozik, ahol sokat ehet. Zavarják az összes szomszédot, panasz van rájuk. Természetesen én sem akarom, hogy elvegyék a gyermeket tőlük, de arra lehetne esetleg kötelezni az apukát, hogy gyógyíttassa magát. Ismerek olyat aki bulímiás volt és meggyógyult. És én egyáltalán nem vagyok zsémbes szomszéd, mindenki szeret és konfliktus-kerülő is vagyok. A gyermeket sajnálom, mert tudom milyen gyermekként szenvedést átélni, mert nekem sem volt egyszerű gyermekkorom.
2018. júl. 5. 06:50
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

És azért bulimiás mert sütivel a kezében megy haza? Nem a családnak hozta véletlenül? A 2 éves gyerekek meg bizony gyakran üvöltenek mint a fába szorult féreg. Tegnap az enyém például azért nyomott le egy laza 10 perces műsort mert a párolt zöldsége hozzáért a sült krumplijához, és nem azt a grillezett hússzeletet adtam oda amit ő magában kigondolt. Fáradt volt így a tűrőképessége a béka feneke alá süllyedt, pedig egy alapból cuki és jól nevelt gyerek. De ha kimarad a délutáni alvás akkor ő lesz a pokol új lovasa:-D

Ha ezt kívülálló hallotta volna azt hiszi hogy öljük a gyereket.

De igen, képes akkor is üvölteni ha az apja játszik vele és boldog, olyankor sikongat és kiabál.

Én voltam bulimiás még kamaszként és soha nem köhögtem vagy öklendeztem nyilvánosan. A miások és anasok a legjobb megtévesztők, jó darabig el tudják hitetni a környezettel hogy minden rendben van, senkinek nem tűnik fel a gond.

2018. júl. 5. 07:08
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Hat nalunk aztan akkor mindenkit fellehetne jelenteni. Elso lakasban harom es fel eves masodikban ket es fel eves es negy hetes, harmadikban harom eves, negyedikben meg tinedzserek (ok se jobbak)Elso harom lakas versenyezhetne uvoltes ugyeben ha epp front van, hol egyik visit ugy mint akit nyuznak (igen mi is benne vagyunk) hol a masik! Aztan? Dackorszakosak, gyerekek, meg nem fejlodott ki az erzelmi turelmuk. Ha mindenert feljelentgetnenk egymast mert sir a gyerek.. te jo eg😂
2018. júl. 5. 07:28
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem is gyakran jön haza sütivel a kezében, de nem bulimiás :D csak tejérzékeny és van hogy nem bírja megállni és eszik laktózosat olyankor pedig fáj a hasa , akkor minket is majd följelentenek? :) a gyerek is szokott ordítani, mindennap van ordítás valami (jelentéktelen dolog) miatt és a szomszédaink nem akarják ránkuszítani a gyámügyet.

Azt mondod szenved a gyerek? Az enyém tegnap úgy ordított, mint akit agyonvertek, csak azért mert pelenkát akartam rá adni, ő meg még pucérkodott volna. A sírás hangereje, milyensége nem egyenesen arányos a kiváltó ok súlyosságával.

2018. júl. 5. 07:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!