Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Aggódnom kell a 3 éves kisfiam...

Aggódnom kell a 3 éves kisfiam viselkedése miatt? Nem tudom, hogy kezeljem, tanácsot szeretnék kérni.

Figyelt kérdés

Nagyon akaratos,nem tudok kompromisszumot vele kötni.

Ütőget, rugdos minket. Bármit próbáltunk, nem használ.Szépen játszik, aztán egyszer csak szétdobál mindent a szobában.Hiába kérem szépen vagy parancsolóan, ne csinálja annál inkább csinálja. Azt vettem észre, hogy mintha direkt csinálná.Apai anyai részről is nyugodt, szerény család vagyunk.

2018. ápr. 25. 17:07
 1/9 anonim válasza:

Ahelyett, hogy tiltod amit éppen csinál, esetleg kérdezd meg hogy miért nem csinál valami mást helyette. Mutass neki alternatívákat, és ha felkelti az érdeklődését, abba az irányba megy. Lehet, hogy úgy érzi, nem figyeltek rá, vagy nem megfelelően, ezért agresszív módon mutatja ki az elégedetlenségét, hiszen még gyerek, nincsenek meg az önfegyelmező eszközei, önkontrollja, irányítása maga felett.

Nem kell megijedni, és nem is kell siettetni a folyamatokat, alányúlva segítheted, ha megérted, miért teszi, amit tesz. Idő és türelem.

2018. ápr. 25. 17:20
 2/9 anonim válasza:
43%
Határokat feszeget, és a tekintélyt hiányolja részetekről. Határozott és szeretetteli hozzállás lehet a megoldás.
2018. ápr. 25. 17:26
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

Hatàrozott,következetes,igazsàgos szülői viselkedésre van szüksége,ami kijelöli a hatàrokat és szabàlyokat.Asszem ezt a felkapott nevelési szak3rtők is mondjàk.

Én azt csinàlom,hogy akkor kérhet tőlem ,ha ő is megteszi ,amit én kérek.

Ha dobàl,néhàny figyelmeztetés utàn elveszem amit dobàl.

Ha rugdos,ott hagyom.

És persze 24 óràban megy a magyaràzàs.

Olykor olykor megemelem a hangom,semmi baja nem lesz tőle,emiatt nem kell aggódni.Ja és türelem,mert idő kell,mire berögzülnek a dolgok.Az,hogy Anya,Apa nem viccel,ha x-et mond az tényleg úgyis lesz!

Egyedül a verésnek nem làtom semmi értelmét.Legalàbbis a sajàtomnàl.

2018. ápr. 25. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Én nagyon remélem, hogy soha nem kell verekednem, de ha rugdosna, ütne akkor olyat húznék a fenekére, hogy nem lenne kedve többet ilyesmihez. Ha folytatja, akkor egy idő után nevelési tanácsadóba vinném, mert az nem normális dolog, ha a szüleit bántja.
2018. ápr. 25. 19:06
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Mennyire van vele foglalkozva amikor leülsz hozzá?

Nekem elganyagoltnak tűnik.

Amugy gyermekem akkor lett hasonlo(az oviban is ki voltak tőle az ovonők) egy teljes héten át, amikor drasztikusan elvettem a telefont hogy játszon inkabb ne mesét nézzen. Egy hét kezelhetetlenség után szépen eljátszik, kompromisszumképes, nyugodt.

2018. ápr. 25. 19:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Nagyon sokat foglalkozom vele, igényli is,jön mindig, hogy játsszak vele. Szeretgetem, puszilgatom és mégis ha valami nem úgy van ahogy ő akarja akkor robban a bomba. Nemsok tv-t néz, de lehet annyi se kellene.

Aggódom is, hogy mi lesz majd vele szeptembertől az oviban. Nagyon igényli a figyelmet és azt ott nem fogja megkapni.:(

2018. ápr. 25. 20:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Félig az egyessel értek egyet, másgelől... 3 éves, nem 3 hónapos. Beszélj hozzá. Nem érti, miért kéne csinálni amit mondasz, s nem is érdekli.

Gyorsan kezd el nevelni.

2018. ápr. 25. 21:33
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Engem a szuleim eroszakkal probaltak nevelni,mert nem fogadtam szot nekik meselte elotte meg jol elkenyeztetettek es meg csodalkoznak ha hulye lesz a gyerek.Gyereket nevelni kell.És nem eroszakkal.
2018. máj. 1. 16:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, ha megüt, csak egyszer kell visszaadnod neki, soha többé nem csinálja majd. Ha nem tudsz tekintéllyel parancsolni neki most, akkor mit akarsz majd ha iskolába jár, ha nem szaladhat át az úton, ha nem verekedhet, stb. ?

Miért nem tudnak az anyák előre gondolkozni pár évet? Rászólsz, hogy ne szaladjon ki az útra, aztán mégis, azután jársz a temetőbe meg a pszichológushoz évekig inkább? Egy három évesnek még nincs értelme, nincs összefüggés látása, jövőképe, tapasztalata. Te vagy mindez neki. A majomszeretet majmot nevel.

2018. máj. 7. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!